...
ГоловнаКрасаШукай ці нюанси на етикетках светрів, щоб вибрати найкращий: поради стилістів

Шукай ці нюанси на етикетках светрів, щоб вибрати найкращий: поради стилістів

Підпишіться на нас:

Щоб провести зиму в затишку та ніжності, варто придбати ідеальний светр. І у нас є теплі новини: щоб зробити це, достатньо запам’ятати пару простих правил — і тоді обновка не колотиметься, не покриватиметься катишками, не розтягуватиметься і не пропускатиме холодне повітря.

Планета може зійти зі своєї осі, в моду можуть повернутися штани афгані та футболки з написом “I love NY”, але светри ніколи не перестануть бути найкращою покупкою осені та зими. Не знаємо, як у тебе, а у нас із приходом холодів спрацьовує режим «закутатися в плед, купити какао, знайти старі волохати шкарпетки і не знімати м’який светр весь тиждень» — і поки що традиції ми дотримуємося (а на новорічні свята дістанемо джемпер з оленями ). Але щоб цей осінній ритуал вийшов ідеальним, потрібно витратити час на вибір таких же ідеальних інгредієнтів.

Думаємо, з пошуком домашнього пледа та заварюванням какао ти спокійно впораєшся, а от про светри варто поговорити. Знайти в магазині цікаву затишну модель не так складно — у бутіках, шоу-румах і на сайтах брендів їх повно. Інша річ, що не кожен виправдає твої надії на теплі вечори будинку чи комфортний вуличний образ. У гіршому сценарії обновка нещадно колотиметься, дратуючи тебе, у більш-менш стерпному — просто розтягнеться і зовсім не грітиме.

І тут вже не врятує стильний кр ій. Що вдієш — начинка в цьому питанні не менша, а то й важливіша, ніж зовнішній вигляд. Тому давай відразу ж вирішимо, яким має бути склад ідеального теплого светра, щоб покупка тішила тебе не один місяць.

  • Андреа Робредо Руїс, дизайнер жіночого одягу Oscar de la Renta та Ralph Lauren, радить шукати на етикетці мериносову шерсть. Можливо, не 100-відсотковий склад, але хоча б її додавання. Цей матеріал не скочується, «дихає» і лягає гарно по фігурі. Руїс каже, що домішка віскози має становити не більше 10% складу – так шерсть повністю розкриє свої властивості.
  • Дизайнер і стиліст Хайді Він радить уважно читати етикетки на светрах з кашеміру. Деякі бренди вказують, наскільки товсту пряжу вони використовували, наприклад, дво- або чотиришарову. Тому, якщо на суперщільні моделі ціна кусається, є сенс вибрати варіант тонший – але кашеміровий.
  • Джейд Харвуд, співзасновник марки з виробництва вовняного одягу, пропонує придивитися до джерсі – суміші різних матеріалів. Як правило, до цього полотна додають залишки вовни, бавовни, шовку та синтетики, що забезпечує високу зносостійкість светра. “Така річ служитиме вічно”, – обіцяє Джейд.

Однак при цьому дизайнери радять уникати джемперів та светрів з п’ятьма і більше матеріалами у складі. Чим простіший набір матеріалів, тим краще. В ідеальній ситуації шукаємо обновку із вмістом синтетичних домішок не більше 15%: так натуральні нитки зможуть виконати свою пряму місію – зігріти тебе та зберегти гідний вигляд.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...