Здоров'я

7 причин, з яких ти можеш погано пахнути і не помічати цього

Неприємні запахи, що виділяються тілом людини — не найкраща тема для компанії ввічливих людей. Але ж ми всі тут друзі, правда?

Тож не затискай ніс — ця інформація може тобі стати в нагоді! Отож може змінити твій запах.

Одяг із синтетики

Як встановили вчені, мікроорганізми набагато активніше розмножуються на синтетичних волокнах, а ще молекули поту легко залишають такі тканини. Інша річ — бавовна: колонії бактерій на ньому ростуть повільно, а мікроскопічні краплі «заплутуються» у матеріалі, а не вирушають подорожувати в повітря.

Гостра їжа

По-перше, її частинки можуть залишатися на язиці та зубах. По-друге, часник та цибуля під час перетравлення виробляють сіроподібні хімічні сполуки, які виходять через шкіру з потом, змінюючи його запах.

Хрестоцвітні овочі

Кольорова та білокачанна капуста, броколі та бруква, а також їхні родичі дають такий самий ефект, як цибуля та часник. Однак це не привід відмовлятися від хрестоцвітих овочів: щоб нейтралізувати «пахучий» ефект, зваріть їх у воді, додавши дрібку солі.

Занадто велика кількість м’яса

Вчені провели дослідження: змусили 17 чоловіків носити ватяні диски під пахвами протягом 24 годин, причому половині піддослідних збільшили кількість м’яса в раціоні. Потім група з 30 жінок оцінила запах кожного чоловіка, і аромат тих, хто їв менше м’яса, дівчата визнали «значно привабливішим, приємнішим і менш інтенсивним», ніж зразки запахів м’ясоїдів.

Стрес

Не всі види поту однакові. Екрінні потові залози покривають більшу частину тіла і виділяють рідину, яка охолоджує нас, коли нам спекотно. А ось апокринові залози, розташовані в паху та під пахвами, активізуються, коли ти відчуваєш стрес, і виробляють піт, в якому більше жирів та білків, що робить його чудовим середовищем для розмноження бактерій, які є джерелом неприємного запаху.

Захворювання фолікулів та волосся

Іноді бактеріальна інфекція вражає волосяні фолікули та волосся: групу таких захворювань об’єднали під загальною назвою «трихомікоз». Один із симптомів трихомікоз – посилення запаху тіла, а вилікувати його можна, лише звернувшись до лікаря: тобі поставлять точний діагноз і призначать мазь із антибіотиком.

Апное уві сні

Апное уві сні – припинення легеневої вентиляції 20-30 секунд – може викликати неприємний запах з рота. Це відбувається тому, що людина, яка страждає на апное уві сні, ночами часто дихає через рот, що призводить до розмноження бактерій на слизовій оболонці.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Що приготувати з вівсяних пластівців, якщо не кашу на сніданок

Вівсянка та каша — нероздільні поняття. Якщо ви також не володієте ідеями, які ще смаколики…

6 години тому

Ліза Глінська нагадала фанам про вихованість та причину її роздратування щодо особистих питань

Останнім часом Лізу Глінську закидають питаннями про її вагітність. Про це ведуча та суддя кулінарного…

7 години тому

Як лід може допомогти врятувати суп від кулінарних помилок

Ви варите гарячу першу страву, а вам пропонують покласти в неї лід. Така порада може…

7 години тому

Що робити, якщо плоди на сливі осипаються зеленими

Сливи відцвіли, з'явилася зав'язь, але радіти рано. Дерево часто скидає плоди зеленими. У чому причина,…

8 години тому

З яких двох продуктів можна приготувати фрикадельки без м’яса

Так, фрикадельки завжди асоціюються з м'ясним фаршем. Проте не з ним єдиними можна приготувати смачну…

8 години тому

Хвоя рятує від болі у суглобах: як приготувати цілющу настоянку

Хвоя славиться своїми цілющими властивостями.  Настоянка із хвої - перша допомога при запаленні суглобів, якщо…

9 години тому