Експерт розповіла, що робити з сивим волоссям

0
Експерт розповіла, що робити з сідиною
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Разом зі стилістом розбираємося, як зробити так, щоб сивина виглядала доглянуто, незалежно від того, вирішили ви її замаскувати чи ні. Для початку розберемося, що являє собою сивина. Сиве волосся – це волосся позбавлене меланіну (фарбуючого волосся пігменту), воно більш сухе, жорстке і неслухняне, а також більше потребує підживлення.

Якщо ви вирішили замаскувати сивину

Тонуючі барвники

Тонуюче фарбування виступає як камуфляж і може замаскувати лише невеликий відсоток сивини (до 50%). Тонування займає всього 20 хвилин, колір стає «вібруючим», а ефект триває місяць. Плюси цього в тому, що волосся фарбується без шкоди для нього і з’являється дзеркальний блиск. Безаміачний барвник із кислим Ph-фактором закриває та покриває волосся по поверхні. Тонуючий барвник може спрацювати на затемнення або тон у тон. Здебільшого це буде актуально молодим дівчатам з невеликим відсотком сивини, які не хочуть втрачати свій відтінок.

Перманентне фарбування (стійке)

Стійке фарбування існує у двох варіантах: аміачне та альтернативне (більш щадне, тому що до складу фарб входить моноетаноламін). Дівчатам із відсотковим співвідношенням сивини 50% і більше стійке фарбування буде найбільш актуальним.

Перманентне фарбування (стійке)

Ефекти блонд

Airtouch – модна техніка, завдяки якій створюється тонкий ефект, схожий з натуральним, сивина змішується з освітленим волоссям. Існує кілька технік, які стали класикою і майстер підбирає індивідуально під клієнта — балаяж, шатуш, каліфорнійське мелірування.

Тонуючий спрей-консилер

Існує швидка та недорога альтернатива фарбуванню – тонуючі балончики. Просто розпиліть на відрослі коріння по проділу. Спосіб підходить тільки для разового використання, оскільки змивається при першому митті голови. Також існують тонуючі маски для волосся, для тих у кого відсоткове співвідношення сивини 15-30%. Це хороша альтернатива фарбуванню, маски доглядають і надають відтінок лише за 15-20 хвилин використання.

Кольорове ламінування

Ламінування – це покриття поверхні волосся захисною кольоровою або безбарвною плівкою, за рахунок чого волосся ущільнюється та блищить. Цей спосіб камуфляжу має додаткові плюси: колір волосся зберігається довше, набуває дзеркального блиску, зводиться до мінімуму можливість появи посіченого волосся.

Кольорове ламінування

Для тих, хто не хоче приховувати сивину

Якщо не хочеться фарбувати, тонувати, камуфлювати сивину, але є необхідність зробити її красивою, потрібно ліквідувати небажаний теплий відтінок. Допомогти зможуть тонуючі шампуні, кондиціонери та маски із прямими пігментами. Також в салоні можна зробити натуральне тонування, яке зробить сивину благородною та блискучою. І найголовніше, не забувайте про зволоження волосся в домашніх умовах за допомогою масок.

попередня статтяЩо можна посадити на дачі, щоб “не доглядати і швидко виросло”
наступна статтяЩо додати у воду, щоб зберегти колір буряків під час варіння
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я