...
ГоловнаЛайфстайл5 правил, які допоможуть випічці з духовки бути рум'яними та хрусткими

5 правил, які допоможуть випічці з духовки бути рум’яними та хрусткими

Підпишіться на нас:

Страви з духовки будуть удвічі смачніші, рум’яніші чи хрусткі, якщо дотримуватися 5 правил користування духовкою. Багато хто користується класичним режимом, забуваючи про можливості та особливості духової шафи.

Подробиці

  1. Потенціал конвекції

Завдяки циркуляції в цьому режимі тепле повітря верхньої частини духовки змішується з холодним, що знаходяться внизу. Завдяки роботі вентилятора температура стає однаковою у всіх частинах духовки. Це гарантує швидке приготування страви.

2. Правильне місце для решітки

Для того, щоб страва пропеклась рівномірно, спочатку варто поставити по центру духовки — універсальний спосіб розміщення, що забезпечує рівномірний розподіл теплого повітря зверху і внизу.

Натомість для отримання скоринки форму можна підняти на рівень вище — нагрів там буде сильнішим. Аля добре пропеченої, хрусткої основи страви, навпаки, необхідно опустити на рівень нижче.

3. Колір посуду

Темний посуд нагрівається досить швидко і довше зберігає високу температуру. Світлі ж або скляні форми поглинають тепло повільніше і тримають його недовго. Такий посуд підходить для приготування борошняних виробів — вони добре пропікаються і не пригорають по краях.

4. Готувати на дні духовки

У деяких випадках страву можна приготувати прямо на дні духової шафи. Для цього потрібно просто прибрати решітку і помістити деко в самий низ. Тут продукти добре прожаряться і вийдуть соковитими, з красивою рум’яною скоринкою.

5. Випічку не турбувати

Випікаючи борошняні вироби, радять не відкривати дверцята, щоб тісто не осідало від перепадів температур. Щоб контролювати процес, досить включити лампочку і оцінити ступінь готовності через скло. Так випічка вийде пишною, а в духовку не потрапить холодне повітря. Якщо дверцята все ж довелося відкрити, то закривати їх слід повільно і дуже акуратно, особливо у випадку з бісквітним тістом, яке не терпить протягів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...