Який ґрунт для моркви кращий

0
Який ґрунт для моркви кращий
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ви хочете отримати на своїй ділянці великий урожай моркви, то майте на увазі, що якість ґрунту при цьому відіграє важливу роль.

Подробиці

Великий урожай можна отримати тільки на супіщаних та пухких суглинних ґрунтах зі слабокислою або нейтральною реакцією.

Глинистий грунт, підсихаючи, утворює товсту та щільну корку, яка не дасть насінню нормально проростати. У результаті насіння буде сходити нерівно.

У грунті для моркви має бути багато органіки (гумусу), вона має бути добре дренованою та легкою.

Важливо розуміти, що в ґрунт не можна вносити свіжий гній та надмірну кількість мінеральних добрив. Це позначиться згубно на зростанні та розвитку коренеплодів. Наприклад, на посадках може з’явитися морквяна муха.

За рік до посадки насіння моркви внесіть органічні добрива. Можете спочатку висадити картоплю, цибулю чи огірки. Вони найкращі попередники моркви. Після них залишається багато органіки, що розклалася, яка чудово впливає на схожість насіння моркви.

Грунт після цих культур зазвичай чистий від бур’янів. Це важливо враховувати, оскільки бур’яни спочатку переростають моркву і зростаючи пригнічують її.

Якщо ваша ділянка бідна поживними речовинами, то внесіть перед перекопуванням гній (перепрілий) і золу деревну. Якщо ж ділянка має родючу землю, то достатньо буде лише внести мінеральні добрива.

Важливо правильно поливати моркву після посадки. Після того як ви підготували ґрунт і посіяли насіння, контролюйте вологість ґрунту.

Можете вкрити поліетиленом грядку до появи паростків на ній. Так ви забезпечите збереження вологи в грунті, щоб насіння легше зійшло.

Коли плоди почнуть формуватися, починайте поливати грядку за графіком. Якщо дні сонячні та теплі, то 1 раз на 5 днів, по 25 літрів на 1м² грядки. Через 2-4 тижні, залежно від погоди, продовжуйте поливати 1 раз на тиждень по 25 літрів на 1м².

Якщо ви вирішили підгодувати моркву добривами, то поєднуйте підживлення з поливами. Не забувайте про те, що надмірні поливи можуть зробити бадилля занадто густим, а коріння – дрібним.

Морква вимагає хорошого догляду, але при дотриманні всіх рекомендацій ви отримаєте хороший урожай і завжди зможете самі дати поради городникам-початківцям.

попередня стаття7 правил засмаги, нехтуючи якими можна нашкодити шкірі
наступна статтяЯк посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я