Чи можна ставити мікрохвильову піч на холодильник

0
Чи можна ставити мікрохвильову піч на холодильник
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Великі кухні можна зустріти здебільшого тільки в новобудовах. Іноді площа приміщення є настільки маленькою, що мешканці квартири змушені різними способами заощаджувати простір. Одним із найпопулярніших варіантів є встановлення мікрохвильової печі на холодильник. Проте багато господинь не наважуються йти на цей крок: вони пам’ятають, що між кухонними побутовими приладами має бути певна відстань. Втім, помиляються і прихильники встановлення НВЧ-печі на холодильник, і ті, хто завжди вважає цю дію небезпечною.

Справа в тому, що в одних випадках мікрохвильову піч можна сміливо ставити на холодильний пристрій, а в інших ситуаціях так робити не можна. Рішення залежить від ряду факторів, починаючи від габаритів пристроїв та закінчуючи використанням додаткових пристроїв.

Що потрібно перевірити

Перше, що має переконатися власник побутових приладів, – це невелика висота холодильника.

Якщо пристрій занадто високий, то від поставленої на нього мікрохвильової печі до стелі залишиться менше 20 сантиметрів, а допускати цього не можна.

Другий важливий фактор – наявність зазору між НВЧ-піччю та поверхнею холодильника. Якщо щілини не буде, то мікрохвильова піч почне перегріватися під час роботи і коли-небудь вийде з ладу.

Третій нюанс – між мікрохвильовою піччю і холодильником має бути теплоізоляція.

І ще одна обставина: якщо ви занадто часто і довго (по кілька годин) використовуєте НВЧ-піч, то на холодильнику їй нічого робити. А ось якщо мікрохвильова піч працює лише кілька хвилин на день, то знаходження пристрою на холодильному приладі не призведе до неприємних наслідків.

попередня статтяОдин “секретний” інгредієнт – і рис стане ресторанним делікатесом
наступна статтяЯк “врятувати” пересолені котлети
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я