Як виростити соковитий та пишний кріп

0
Як виростити соковитий та пишний кріп
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Свіжа зелень завжди здатна прикрасити будь-яку страву. Наприклад, вона добре поєднується з овочевими салатами та супами. З цієї причини дачники часто вирощують на своїх ділянках кріп. Це досить холодостійка рослина, яку можна висаджувати вже у квітні. Крім того, кріп невибагливий і добре приживається у будь-якому ґрунті.

Подробиці

Але при цьому не в кожного дачника виходить виростити справді пишну зелень. Для цього треба знати деякі хитрощі досвідчених городників.

Справа в тому, що секрет вирощування кропу без парасольок полягає у певних правилах посадки. Насамперед треба обробити насіння перед посадкою. Це важливо. Їх потрібно вимочувати у теплій воді та марлі три дні. При цьому кілька разів на день слід міняти рідину на свіжішу.

Потім посадковий матеріал рекомендується перекласти у вологу тканину та загорнути. У такому вигляді насіння має пролежати близько п’яти днів. Температура при цьому в приміщенні не повинна опускатися нижче за 20 градусів тепла.

Це потрібно не тільки для знезараження посівного матеріалу, але і для більш швидкого проростання. Як тільки з’являться паростки, можна переходити до сівби.

Однак перед цим треба просушити насіння. Хоча б на півгодини їх треба залишити в приміщенні, що добре провітрюється.

Грядки попередньо треба зволожити. Висаджувати кріп слід не рядами, а купками на глибину 10 сантиметрів.

Як відзначають дачники, якщо скористатися цим методом, то кущики виростуть м’якшими, пухнастими та ароматними. У разі раннього посіву парасольки з’являться якраз до сезону закривання консервації, а все літо зелень стійко зростатиме і радуватиме око дачника.

попередня статтяЯк випрати ковдру, яка завелика для пральної машини
наступна статтяЧи зберігаються вітаміни в ягодах та фруктах при заморожуванні
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я