Чим підгодувати моркву для збільшення врожаю

0
Чим підгодувати моркву для збільшення врожаю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб плоди були соковиті, смачні та, головне, корисні, моркву треба підгодовувати.

Народні рецепти

Смачну моркву вирощували ще до набуття популярності мінеральних добрив. Ось кілька способів, які і зараз широко використовуються садівниками:

  • Пташиний послід. Хороша підгодівля на початкових етапах розвитку. Його склад багатий на корисні речовини і успішно застосовується на городі. Послід розбавляється водою у пропорції 1/10 (де 10 – вода), настоюється добу, потім знову розбавляється у тій самій пропорції. Готовим складом можна удобрювати ґрунт між висадженими рядами;
  • Настій з бур’янів. Бур’яни славляться високим вмістом азоту та калію. Починати готувати настій потрібно за 3 тижні до використання. Листя бур’янів укладають у ємність і на 3/4 заливають гарячою водою. Відкриту ємність залишають на сонці доти, доки вона не перестане пінитися (2-3 тижні). Вміст необхідно періодично перемішувати. Полин може дати неприємний запах, але його легко нейтралізувати настойкою валеріани. Її можна додати в ємність і запах піде. Коли настій готовий, її розбавляють водою у пропорції 1/10 (де 10 – вода) і обприскують сходи.
  • Зола. Високий вміст у ній натрію, калію та магнію добре підживлює коренеплід та захищає його від шкідників. Золу можна використовувати двома способами: Розпушити землю та засипати золою по 250г на 1кв. м., потім полити водою. Розвести золу у воді (на 10л води 100г золи), дати настоятися до наступного дня. Акуратно полити сходи під корінь, уникаючи попадання на листочки.

Поливи та обприскування можна проводити тільки в прохолодну безвітряну погоду. Якщо літо спекотне, «водні процедури» можна проводити лише рано вранці чи при заході сонця. Це допоможе уникнути стресу для рослини та появи безліч захворювань.

попередня статтяСоус, що перетворює звичайне пюре на «вишукану страву»
наступна статтяЧи справді вівсяне молоко корисніше коров’ячого та соєвого
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я