...
ГоловнаЛайфстайлЧому жовтіє листя кімнатних рослин: причина, про яку багато хто навіть не...

Чому жовтіє листя кімнатних рослин: причина, про яку багато хто навіть не здогадується

Підпишіться на нас:

Звісно, що всім любителям кімнатних квітів хочеться, щоб їх квіти добре росли, виглядали та мали насичене зелене листя. Але інколи листя деяких рослин починає жовтіти.

Подробиці

Листя кімнатних рослин може почати жовтіти через хвороби або шкідників, що оселилися в грунті.

Аналогічна неприємність може бути викликана надлишком сонячного світла, причому страждають від цього навіть стійкі до світла рослини. Є ще одна причина, про яку багато хто і не здогадується.

Режим поливу

Якщо нехтувати рекомендаціями щодо поливу рослин, то листя може пожовтіти так само, як це сталося б при сонячному опіку або зараженні.

Недостатній полив

Цей чинник позначається насамперед на стані листової пластини. Пожовтіння починається з кінчиків і продовжується по краях листів, сама пластина стоншується.

Надмірний полив

Якщо постійно заливати горщики, що називається про запас, то пружність листя спочатку не зміниться, але якщо не звертати уваги на стан грунту, скоро листя стане м’яким і почне гнити. Листки стануть коричнево-жовтим.

Обприскування

Ще одна процедура, яка завдає шкоди, якщо вона є невчасною. Велика кількість води при низькій температурі повітря може викликати не тільки пожовтіння, але й висихання листя. До того ж, якщо використовується жорстка вода, то на грунті може з’явитися білий наліт.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...