...
ГоловнаЛайфстайлЯк позбутися неприємного запаху в холодильнику: найкращі методи

Як позбутися неприємного запаху в холодильнику: найкращі методи

Підпишіться на нас:

Холодильник, певно, найбільш популярний серед предметів на кухні. Адже в ньому зберігаються продукти, а на свята ще й різні смачні страви. Якщо не проводити профілактичних заходів, у холодильнику обов’язково з’явиться неприємний запах.

Подробиці

Навіть якщо не зіпсувався жоден продукт і ви не зберігали в ньому рибу, в замкнутому просторі з великою кількістю продуктів обов’язково накопичується достатньо ароматів, які згодом перетворяться на неприємний запах.

Хороша новина полягає в тому, що боротися з цією проблемою не складно, а дієві засоби легко знайти у будь-якому будинку.

Усунення сильного запаху

Якщо запах вже присутній і занадто сильний, щоб звичайне прибирання з ним впоралося, можна вдатися до перевірених домашніх методів.

Попередньо холодильник треба відключити, прибрати всі продукти та розморозити. Потім ретельно помити одним із наведених нижче засобів. Мити слід ретельно, нічого не пропускаючи. Очищайте стіни, полиці, дверцята і обов’язково приділіть увагу ущільнювачу, біля якого накопичується бруд і часто з’являється цвіль.

Лимонна кислота

У склянці теплої води слід розчинити 1,5 ч. л. лимонної кислоти. Цим розчином промити холодильник зсередини, використовуючи губку для посуду. Замість лимонної кислоти можна використати сік одного лимона. Лимон та лимонна кислота відмінно справляються із запахом риби.

Оцет

У склянці води потрібно розчинити столову ложку оцту та помити розчином холодильник. Якщо десь завелася пліснява, оцет чудово з нею справляється, видаляючи грибок і запобігаючи появі нового.

Сода

Харчову соду розведіть водою до рідкої консистенції та вимийте холодильник. Це відмінний засіб для чищення, який усуває практично будь-які забруднення.

Після миття всі поверхні треба ретельно протерти ганчіркою, змоченою у чистій воді, а потім витерти насухо. Залишити дверцята відкритими до повного висихання.

Профілактика

Щоб надалі не допустити появи неприємного запаху в холодильнику можна використовувати профілактичні заходи.

Харчова сода

2 столові ложки соди треба насипати в невелику миску і поставити на ніч у холодильник. Сода чудово вбирає не лише запахи, а й зайву вологу. Цей метод можна використовувати раз на тиждень, а якщо в холодильнику зберігається риба або інші продукти, що сильно пахнуть, соду слід тримати, поки вони використовуються, змінюючи порошок, коли він відволожиться.

Активоване вугілля

4–5 таблеток активованого вугілля покладіть на блюдечко та поставте у холодильник. Для більшої ефективності таблетки можна подрібнити.

Коли неприємний запах усунений, можна використати ароматизатори. Наприклад, 1 столову ложку натуральної меленої кави насипати на блюдце і поставити в холодильну камеру. Міняти в міру потреби. Також добре освіжає повітря кірка лимона, апельсина чи мандарину.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...