...
ГоловнаЛайфстайлЧим підживити алое, щоб воно добре росло

Чим підживити алое, щоб воно добре росло

Підпишіться на нас:

Майже на кожному підвіконні можна знайти алое. Воно популярне, бо досить просте у вирощуванні, не потребує особливих зусиль в догляді. Але рослина є рослина, тож періодично їй потрібно приділяти увагу, щоб вона продовжувала добре рости.

Як дізнатися, що потрібно підживлення

На вигляд рослина відразу показує чи достатньо вона має запасу живлення. Коли алое не потерпає від дефіциту, в нього м’ясисте стебло та листя. Зверніть увагу на кінці. Пожовтілі або червоного кольору кінці потрібно зрізати.

Якщо стебло алое стає тонким, нижнє листя відмирає, а інше починає бути дрібним, потрібно зробити підживлення мінеральними добривами (азот, фосфор, калій).

Яке внести добриво

Підживлення вносять, коли рослина починає повільно рости. Це може бути комплексний засіб. Такі продають в квіткових магазинах. Також можна використовувати калійну сіль, сульфат амонію, аміачну селітру, суперфосфат.

Серед екологічних добрив можна виділити золу. Вона містить всі потрібні для алое речовини. На 1 л води потрібно 2 ст.л. золи. Настоювати протягом 2 тижнів. Потім процідити та можна поливати по 1 склянці на рослину. Використовують такий розчин раз на рік.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...