Здоров'я

Готуємо організм до свят: 5 продуктів, що очищають печінку

У новорічні свята не уникнути переїдання та міцних напоїв. Саме тому вже зараз слід задуматися про здоров’я своєї печінки — і за цей час вживати більше детокс-продуктів.

Незабаром наступлять новорічні канікули. А разом із ними — застілля з майонезними салатами, алкоголем та іншими радощами життя. Рекомендуємо заздалегідь підготувати організм до новорічного «удару» — і у своєму харчуванні зробити акцент на продуктах, корисних для печінки.

Зелений чай

Зелений чай багатий на вітамін P, необхідний для здорового функціонування печінки та відтоку жовчі. Майже вся добова норма цього мікроелементу міститься в одній чашці гарячого напою!

Молоко

Молочні продукти багаті на лецитин і метіонін — важливі амінокислоти, що впливають на обмінні процеси в організмі. Завдяки цим речовинам зменшується відкладення вісцерального жиру на печінці. Саме через нього у людей часто розвиваються серйозні захворювання — на кшталт цукрового діабету та гіпертонії.

Грейпфрут

Гіркий цитрус містить ударну дозу глутатіону. Ця речовина сприяє зміцненню імунної системи – і очищенню печінки від токсинів.

Вівсянка

Ударна доза клітковини, вітамінів та антиоксидантів робить вівсянку ідеальним продуктом для здоров’я печінки. Також вона зменшує всмоктування шкідливих речовин. Головне — вибирати малооброблену крупу, яка потребує тривалішого варіння.

Спеції

А саме — часник та перець чилі. Часник багатий на відомий нам антиоксидант глутатіон. А ось гострий перець містить капсаїцин – активне з’єднання (яке, до речі, відповідає за його гострий смак), що захищає орган від руйнування.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Чим удобрювати баклажани: овочі буде не впізнати

Щоб милуватися баклажанами, що ростуть на грядках, а не зітхати через їх похмурий вигляд, культуру…

11 години тому

Як перемогти дротяника: секрети та поради

Дротяник - це личинка жука-ковалика, яка живе під землею і харчується корінням і бульбами овочевих…

20 години тому

Як позбутися павутинного кліща на домашніх квітах: 5 перевірених порад

Павутинний кліщ - це дрібний павукоподібний шкідник, який смокче соки з рослин і може призвести…

2 дні тому

Чому відварена морква в салаті втрачає колір: помилка господарок

Морква часто стає компонентом для салату саме у відвареному вигляді. Овоч стає смачнішим і досить…

2 дні тому

Як приготувати картоплю з апетитною скоринкою: простий рецепт

Коли йдеться про приготування смаженої картоплі, то всім господиням хочеться, щоб страва мала апетитну скоринку.…

2 дні тому

Як досвідчені хазяйки відмивають пригорілий посуд рисом: дієвий спосіб

Навіть якщо ваш кулінарний досвід доволі вагомий, це зовсім не означає, що ви застраховані від…

2 дні тому