Як правильно вибирати авокадо, щоб було стигле: корисні поради

Як правильно вибирати авокадо, щоб було стигле: корисні поради
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Коли ми купуємо авокадо, вони найчастіше або зелені, або зіпсовані. Як вибрати стигле авокадо, читайте у подробицях.

Подробиці

Вибираючи авокадо, не купуйте дуже велике, тому що найсмачнішим плодом вважають той, вага якого не більше 200 г. Краще взяти фрукт грушеподібної форми, не довший 10 сантиметрів. У свіжого авокадо повинна бути велика товста кісточка. Щоб перевірити чи плід достиглий, достатньо взяти його у руку й натиснути пальцями.

На авокадо повинні залишитися сліди від пальців у вигляді вм’ятини, але шкірка при цьому не повинна пошкодитися. Коли шкірка не витримує натискання, то авокадо переспіле, може бути темним всередині.

Якщо вм’ятина не утвориться, то плід зелений, але ви можете купити його й декілька днів почекати поки авокадо дозріє вдома. Можна купити тверде зелене авокадо, а вдома покласти його в пакет з яблуками або бананами, так воно за 2-3 дні достигне й буде м’яким.

Є ще один спосіб перевірити стиглість авокадо. Треба потрусити фрукт, кісточка всередині може стукати. Це означає, що плід гарно достиг, а кісточка відділиться легко від м’якоті. Також при виборі зверніть увагу на плодоніжку авокадо. Вона не повинна бути сухою. Якщо плодоніжка суха й коричневого кольору, то не варто брати авокадо, воно може бути гнилим.

попередня статтяЯк смачно приготувати батат: ідея для повсякденного меню
наступна статтяКласичний маринад з цибулею для шашлику
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я