“Секрети” догляду за рушниками, які забезпечать їм м’якість та свіжість

0
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто рано чи пізно помічає, що їхні улюблені, м’які та пухнасті рушники втратили свою м’якість і стали більш жорсткими та грубими. Чи можна спробувати повернути рушникам звичний стан і як доглядати зовсім нові, недавно куплені рушники, щоб і вони не загрубіли з часом.

Подробиці

Почнемо з того, як правильно прати рушники. Найчастіше їх перуть у машинці, що економить час. Але необхідно пам’ятати, що для збереження м’якості рушників важливо не набивати барабан машини догори, інакше порошок не до кінця виполощеться з тканини, і вона стане твердою.

Важлива ще й температура води, в якій ви перете. Кип’ятити рушники не треба: це теж робить грубу тканину. Дезінфекція пройде на ура за температури води не вище 40 градусів.

Для пом’якшення води та тканин, що у ній перуть, жінки часто використовують спеціальні кондиціонери для білизни. Однак часті прання з їх додаванням і стають причиною того, що рушники грубіють.

Велика кількість кондиціонера, який до кінця не виполіскується з волокон тканини, здатний зробити рушники жорсткішими. Тому потрібно хоч іноді прати рушники без застосування додаткових засобів.

Чим вивести стійкі плями з тканини рушників

Фахівці не радять використовувати для цього відбілювачі, оскільки вони стоншують матеріал. Спробуйте застосувати соду, сіль та перекис водню.

Такий підхід зручний щодо банних рушників та тих, що використовуються для обличчя. Кухонні, особливо білі, можна відбілювати і кип’ятити.

Замінити покупний кондиціонер для білизни і одночасно повернути рушникам колишню м’якість здатний простий оцет. Додайте один ковпачок 9-ти процентного оцту у воду перед тим, як почати в цій же воді обполіскувати випрані рушники – і результат вас приємно здивує.

Після того, як рушники випрані, їх необхідно висушити. Правильним рішенням стане просте розвішування на мотузку або спеціальному радіаторі для рушників. Не кладіть махрові рушники після прання на батарею, якщо не хочете отримати грубе та жорстке полотно із заломами.

Використовуєте для сушіння рушників сушильну машину? Щоб рушники швидше висохли і їхня тканина не постраждала і не стала грубою, покладіть у відсік кілька чистих м’ячиків для тенісу. Вони допоможуть збити тканину та зробити її м’якшою.

Важливо пам’ятати і про те, що м’якість рушників залежить від щільності та якості матеріалу, з якого вони виготовлені. Для якісних рушників для тіла зазвичай беруть бавовну і щільність тканини становить не менше 500 грамів на квадратний метр.

Більш щільні рушники повільніше сохнуть і досить важкі, а менш щільні досить скоро втрачають свою м’якість. Завжди оцінюйте щільність рушника для тіла, якщо хочете отримати м’який, затишний та пухнастий виріб.

попередня статтяМ’ясо вийде ніжним, якщо обваляти його в цій суміші
наступна статтяЯкі фрукти не можна поєднувати один з одним: помилки, шкідливі для здоров’я
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я