...
ГоловнаЛайфстайлЯк посадити хурму з кісточки в домашніх умовах

Як посадити хурму з кісточки в домашніх умовах

Підпишіться на нас:

Найкраще для посадки з кісточки підійде віргінска хурма, яка відрізняється морозостійкістю до -35. Хоча такі зими у нас вже є рідкістю, але хто зна, яка буде погода через рік-два.

Подробиці

Акуратно відокремте кісточки від хурми, промийте їх і підсушіть. Можна навіть взяти фен із холодним потоком повітря. Замочування перед посадкою на пару годин покращить проростання.

Для вирощування саджанців хурми у будинку, використовують звичайні квіткові горщики. Їх наповнюють зволоженим ґрунтом і заглиблюють насіннячко на пару сантиметрів, а потім накривають склом для парникового ефекту і поміщають в тепле і світле місце.

Протягом 2 тижнів насіння повинне прорости, після чого скло прибирають. У деяких випадках після проростання необхідно допомогти рослині звільниться від кісточки. Паростки у хурми зазвичай довгі, близько 1,5 сантиметра.

Іноді на маківці сіянця залишається шкірка. Слабкий паросток не може скинути її самостійно і через кілька днів гине. Щоб уникнути цього молодій рослині потрібно допомогти, акуратно відокремивши кісточку за допомогою гострого ножа, ножиць або голки. Якщо кісточка сидить дуже щільно, її можна спробувати розпарити, а простіше – обприскати сіянець, накрити плівкою і поставити на ніч у тепло. Зазвичай після цієї процедури залишки кісточки легко відділяються.

Сіянець так само може загинути якщо вчасно не пересадити. Зростає хурма у будинку  швидко, тому і пересаджувати її потрібно часто. З кожною пересадкою горщик беруть на кілька розмірів більше. Якщо корінню не вистачає місця, рослина неминуче гине. Уповільнення зростання листя і навіть їх пожовтіння є сигналом про нестачу ґрунту в горщику. Щоб не пошкодити кореневу систему пересадку виконують разом з ґрунтом.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...