Експерти розповіли, чим загрожує велика різниця у віці

Підпишись на нас:

9, 15, 19, 17, 25, 30, 35 – різниця у віці може бути ще більшою. Але саме ці цифри найчастіше трапляються у пар. Лайф-коуч Кіра Феклісова розбирає всі плюси та мінуси таких стосунків.

Початок

Вони познайомилися на відпочинку, купуючи морозиво. Вона замовила фісташкове та шоколадне, він – шоколадне та фісташкове. У неї не виявилося дрібних грошей. У продавця – здачі. І він вирішив почастувати морозивом гарну молоду дівчину. Їй сподобалася його батьківська турбота. Він відчув себе молодше років на 15. І знайомство продовжилося.

Приблизно так розпочинаються ці історії. Дорослий чоловік допомагає дівчині, коли вона найменше очікує. Її чіпають турбота, а також галантність і ввічливість незнайомця. І між ними зав’язуються стосунки. Як правило, тривалі.

Адже дорослий чоловік має великий досвід спілкування з жінками. І він знає всі слабкі точки — коли краще зателефонувати, куди запросити, щоб справити враження, коли зробити масаж плечей, щоб розслабити і отримати ненав’язливий «допуск до тіла», як заспокоїти її в ПМС, а коли можна переходити до більш рішучих дій .

Основна модель відносин

В основі таких відносин, як правило, лежить недолюбленість дівчини батьком у дитинстві. Його або не було, або він не звертав уваги на свою дочку і відмахувався від неї, як від мухи. З погляду психології саме батько символізує для дівчинки ідеального чоловіка. І не секрет, що всі дівчатка віком від 3 до 5 років мріють одружитися з татом, коли виростуть.

І якщо тато добре це сприймає, пестить і плекає свою дочку, називаючи її «моя принцеса», то згодом це бажання минає. І дівчинка переходить на своїх однолітків. Але якщо тато не приймає любов своєї маленької доньки, це бажання залишається нереалізованим. І в дорослому віці дівчина почне програвати цю програму з чоловіком, який набагато старший за неї, намагаючись надолужити втрачене і заповнити цю зяючу дірку.

Дівчинка до старості

Один з неприємних моментів у таких відносинах – це те, що вам доведеться залишатися в ролі тієї самої дівчинки майже все життя. Тобто дивитись із захопленням на цього чоловіка, залежати від нього, питати його поради, враховувати його думку, а не свою.

Є ймовірність, що шлюб буде бездітним, тому що з фертильністю у сучасних чоловіків часто бувають проблеми. Тим більше, у тих, хто вже у віці. І навіть якщо дитина з’явиться на світ, вам все одно доведеться залишатися дівчинкою-матір’ю. Тобто зважати на його думку, а не свій материнський інстинкт.

У статус дорослої жінки ви ніколи не перейдете. Якби йому була потрібна така жінка, він би її й вибрав, а не вас. Дівчаток легко карати, критикувати, позбавляти їх морозива, суконь та цукерок. Програвати ті самі сцени, коли батько ігнорує дочку, і посилювати ваш біль та залежність від нього. Ну і що, що дівчинці вже 35. Йому 50. Він прожив більше і краще знає, як треба.

Критика

Навіть якщо її не було на початку ваших стосунків, через рік вона все одно з’явиться. Тихо і непомітно, під приводом турботи про вас та сім’ю. Дівчаток вибирають, щоб їх критикувати та виховувати. «Покажи мені свій щоденник. Знову трійка з математики! Ти зовсім не вмієш витрачати гроші та вести сімейний бюджет!»

Не важливо, як добре ви володієте чимось – англійською мовою, менеджментом, письменством, ораторським мистецтвом або комунікативними навичками. Дорослий чоловік боятиметься втратити вас. Адже дівчатка мають властивість виростати, закінчувати школу та йти у доросле життя. Тому основним інструментом його впливу буде критика.

Він сам не ідеальний і чудово усвідомлює свої слабкі сторони. Тепер важливо, щоб свою неідеальність побачили ви. І були щасливі, що він вибрав вас, таку недосконалу.

Енергетичний баланс

Неважко здогадатися, хто буде тут основним джерелом енергії та радості. Той, у кого її більше. Той, хто молодший і вміє радіти життю та простим речам. З віком ця навичка минає. Тільки дівчатка щасливі, що їм купили морозиво, покатали на велосипеді, показали світанок на даху.

Дорослі жінки цінують зовсім інші речі. Саме тому дівчатка-енерджайзери так притягують чоловіків, кому за… Це майже як еліксир енергії та вічного життя. Що отримує дівчинка внаслідок обміну енергією? Стабільність, заземленість, тепло та турботу. Що дуже цінно для тих, хто постійно перебуває у хмарах. Головне – не розучитися мріяти та не відмовитися від своїх ідей. Це один із ризиків «заземлення» зі старим чоловіком.

Щоб ви далеко не полетіли і тренували навички польоту не вище за сусідський паркан, вам будуть «підрізати крила», знецінюючи ваші ідеї та починання. Так і ваша зайва енергія, яка потрібна чоловікові, не витратиться. І шанси, що ви нарешті зустрінете свою зграю і впорхнете з гнізда, теж будуть невеликі.

Підсумок

Не варто чекати, що він зміниться, помолодшає душею чи перестане вас критикувати. Не варто сподіватися, що він помре і залишить вам статки, якщо це багатий чоловік у віці. Сучасна медицина прогресує. А енерджайзером у стосунках виступаєте саме ви. Отже, і витрата життєвої сили та енергії лежить на вас. Хто кого переживе — велике питання.

Чи варто вступати до таких відносин? Для опрацювання стосунків «тато-дочка», яких вам не вистачило в дитинстві, — так. Для побудови довгих стосунків – ні. Сімейну ідилію ви так і не створите, а роки життя втратите. Будь-які відносини хороші тим, що це досвід та обмін знаннями та енергією. Ідеальний партнер приходить не одразу.

Тому цілком можливо, що для набуття внутрішньої цілісності вам потрібно побути з чоловіком старшим за вас, відчути себе маленькою дівчинкою в його великих і міцних руках. А можна піти іншим шляхом та замінити цю драму на похід до психолога. Пропрацювати все віртуально і поберегти своє тіло та душу від мук.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

10 продуктів, у яких білка більше, ніж у яйцях

Незважаючи на те, що яєчний білок практично універсальний -...

Поживний та низькокалорійний вівсяномлинець з бананом на сніданок

Щоб ранковий перекус був смачним, корисним, ситним, пропонуємо зробити...

Через які помилки можна втратити врожай груш: не всі садівники знають

Груша - невибагливе дерево і при належному догляді за...

Піца з кабачка: швидко, корисно, смачно

Швидко, просто та смачно. Мінімум борошна та калорій. Корисно!...

10 продуктів, які допомогають сходити в туалет по-великому відразу і без проблем

Запор викликає дискомфорт і небезпечний для здоров'я — лікарі...

Чому розсада перцю часто погано приживається

Порівнюючи, як після пересадки приживаються томати, баклажани чи перці,...

Новий салат «Грибна поляна»: не просто салат, а витвір мистецтва

Незвичайним салатом зараз мало кого здивуєш. А от салатом,...