...
ГоловнаЛайфстайлВитратьте всього 20 хвилин свого часу у листопаді, і навесні гумус буде...

Витратьте всього 20 хвилин свого часу у листопаді, і навесні гумус буде готовий

Підпишіться на нас:

Погодьтеся, швидко отримати поживний перегній – мрія кожного дачника.

І дійсно є спосіб, як її здійснити: використовуючи листовий опад, який, якщо порівнювати його за таким критерієм, як поживна цінність, ні в чому не поступається компосту або гною.

Подробиці

Як і інші добрива, листовий перегній здатний забезпечити рослини азотом, калієм, фосфором та іншими макро- та мікроелементами.

Ще одна позитивна якість подібного підживлення полягає в її здатності розпушувати важкі ґрунти, внаслідок чого кисень починає безперешкодно надходити до коріння рослин.

Для приготування поживного складу вам необхідно наповнити опалим листям 200-літрові бочки, які, напевно, встановлені на вашій ділянці для поливу.

Кожен шар листя завтовшки близько 20 см необхідно пересипати сечовиною в кількості 2 чайних ложок.

Коли наповните бочку до верху, не забудьте накрити її кришкою. Іноді зустрічаються рекомендації використовувати для приготування листового перегною великі чорні поліетиленові пакети, але спосіб з бочкою все ж таки ефективніший.

В результаті в квітні-травні, якраз до сезону посадок, ми отримаємо напів перегнивший листовий опад. Ним можна заправити грядки при весняному перекопуванні або помістити в лунки, призначені для висадки розсади.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім, навіть найзатятіші прихильниці...

З якими сумками ви будете стильно виглядати восени 2024 року

Крім культової маленької чорної сукні, в гардеробі кожної модниці має знайтися і містка сумка. В епоху, коли доводиться...

Не тільки джинси: які ще штани популярні цієї осені

Модниці не можуть уявити свій повсякденний гардероб без улюблених джинсів, які легко поєднуються з різними речами. Однак навіть...