...
ГоловнаЛайфстайлЯк захистити садовий інструмент до весни

Як захистити садовий інструмент до весни

Підпишіться на нас:

Одним з останніх пунктів у списку справ сумлінного дачника є важливе завдання підготувати інструменти до тривалого простою, в період якого вони запросто покриваються іржею.

Щоб не витрачати час на відчищення інвентаря навесні, краще забезпечити їнструментам надійне зберігання ще з осені. Скористайтесь однією хитрою порадою.

Подробиці

Порада стане в нагоді тим, у кого на зимову консервацію садового інвентарю зовсім немає часу.

Потрібно:

  • об’ємна ємність;
  • відповідна кількість піску;
  • рослинна олія або машинне масло.

Як діяти

Отже, беремо відповідного розміру (за шириною та глибиною) ящик або кілька відер. Наповнюємо тару піском до країв і виливаємо в нього олію. Витрата приблизно така: на 20 літрів піску потрібен 1 літр олії. Можна використовувати непридатну в їжу рослинну олію.

Після того, як технічна рідина вбереться в пісок, залишиться помістити в нього металеву частину садового інструменту. Так можна захистити від іржі лопати, граблі, сапи, секатори, сучкорізи, ножі та інший металевий інвентар.

Навесні не доведеться чистити його від нальоту, точити чи інакше оновлювати і готувати до роботи, а просто витерти ганчіркою.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...