...

Що робити, якщо орхідея почала липнути

Підпишіться на нас:

Орхідея має досить примхливий характер, і їй потрібен особливо ретельний догляд. Тому не дивно, що будь-які зміни тропічної красуні викликають паніку у квітникарів. Особливо турбує, якщо орхідея липка. Подібний стан необов’язково свідчить про проблеми із квіткою.

Подробиці

Причин, через яку можуть утворитися липкі краплі кілька. І не всі вони говорять про те, що здоров’ю рослини щось загрожує. Але в будь-якому випадку варто уважно придивитися до квітки. Можливо, таким чином вона подає сигнал про помилки у догляді.

Основні причини, через які на квітці можуть утворитися липкі плями:

Ненормований полив. Подібне явище може стати наслідком неправильного зволоження. Наприклад, рослина довго страждала від посухи, а потім її сильно полили.
Надлишок добрив. Якщо ви сильно перегодовуєте квітку, то таким чином вона позбавляється надлишків цукру в листі.
Мучниста роса. Розпізнати хворобу можна за великими липкими краплями, які потім перетворюються на білий наліт. Згодом на листі утворюються чорні та коричневі плями.
Зараження кліщем, попелицею, щитівкою, червцем. Шкідників можна побачити неозброєним поглядом.
Якщо липкість викликана хворобою або шкідниками, то негайно ізолюйте квітку від інших культур та починайте лікування.

Що робити з липкою орхідеєю
Лікування орхідеї від солодких крапель залежить від причин їхньої появи. Якщо вони є лише нектаром рослини, то ніяких дій робити не потрібно. Закінчиться період цвітіння і вони пройдуть самі собою. Якщо ж липкість викликана неправильним доглядом, то позбутися її можна нормалізованим поливом та помірними підживленнями.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я