...
ГоловнаЛайфстайлЧому кімнатні рослини хворіють: основні причини

Чому кімнатні рослини хворіють: основні причини

Підпишіться на нас:

Кімнатні рослини можуть хворіти дуже часто, навіть, якщо думаєте, що ви за ними добре доглядаєте. Але десь можете не дотриматися правил догляду й рослина вже реагує.

Подробиці

Як і все живе, кімнатні рослини люблять догляд. Їх треба вчасно поливати, контролювати вологість ґрунту, вносити поживні речовини, слідкувати, щоб була комфортна температура в приміщенні.

Якщо ви помітили, що рослина хворіє, то в першу чергу треба дізнатися причину. Перевірте чи ефективний дренаж, чи не пересушене повітря у приміщенні, можливо квітка стоїть на протязі або їй не вистачає поживних речовин.

Зверніть увагу, якою водою поливаєте. Також у кімнатних рослин можуть бути грибкові захворювання або їх вражають комахи-шкідники.

Щоб врятувати рослину від шкідників, її треба обробити спеціальними розчинами. А от із грибковими хворобами вже складніше. Після ураження не завжди можна врятувати рослину. Тому, дотримуйтеся правил догляду, щоб цього не сталося.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що додати в каву замість цукру, щоб схуднути: найкорисніший природний підсолоджувач

Кава сприяє схудненню, але лише у випадку, якщо пити її без молока та цукру. Додати солодкого смаку напою...

Чому тобі варто обходити стороною звичайних акваріумних рибок: шокуючий факт

Кожен знайомий із акваріумними рибками, які відомі своєю здатністю заспокоювати, приносити радість і відпочинок. Якщо настрій на нулі...

7 засобів від комарів із безпечними формулами для шкіри

Комарі заважають насолоджуватися літніми вечорами? Тобі допоможуть засоби на основі ефірних олій! Ми підібрали варіанти, які не схожі...

6 речей, які не можна купувати в мас-маркеті

Не ведися на низьку ціну — у мас-маркеті є одяг та аксесуари, які засмутять тебе швидше, ніж ти...