...
ГоловнаЛайфстайлЯк знизити кислотність ґрунту: досвідчені дачники поділилися перевіреними способами

Як знизити кислотність ґрунту: досвідчені дачники поділилися перевіреними способами

Підпишіться на нас:

Щоб урожай був стабільно якісним, потрібно своєчасно оцінювати рівень кислотності грунту з допомогою перевірених методик.

Завдяки цьому можна вчасно провести ефективні процедури з розкислення ґрунту.

Які саме?

Зола

Багатьом цей засіб відомий як універсальне підживлення, проте знизити кислотність грунту золи теж під силу. Для цього потрібно на кожен квадратний метр внести по кілограм попелу.

Іноді кількість збільшують ще на 500 г, якщо грунт сильно закислений.

Крейда

Цей доступний засіб теж чудово справляється з покращенням показників землі. Якщо ґрунт можна назвати сильно закисленим, то на квадратний метр беремо по 700 грамів засобу. За середніх показників кількість можна зменшити до 400 грамів.

Якщо у ґрунту слабкий ступінь закисленості, то для підвищення врожайності буде достатньо ввести лише по одній склянці крейди.

Доломітове борошно

Цей засіб допоможе не лише знизити кислотність, а й вплинути на структуру ґрунту. Залежно від рівня кислотності вносять від 300 до 500 грамів засобу.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Які штани популярні восени та взимку 2024/2025: 10 пар

Після закінчення тижнів моди ми вивчаємо глобальні тренди. Найчастіше серед них виявляються нетривіальні рішення, експериментувати з якими «могут...

5 найкращих поєднань взуття, яке підходить до пальта цієї осені

Пальто – наш незамінний осінній супутник. Щоправда, образи з ним не завжди виглядають так само, як на картинках...

Стильні пуховики на осінь-зиму 2024/25: головні тренди

Осінь відчувається вже в кожному подуві вітру, тому саме час обговорити головні тренди верхнього одягу, які пропонують світові...

З чим носити легінси цієї осені: 10 ідей

Облягаючі штани та джинси завжди виступали головною темою для суперечок у фешн-індустрії. Хтось вважає, що вони псують пропорції...