...
ГоловнаЛайфстайлЧим восени білити дерева, щоб фарба не змилася до весни: на замітку...

Чим восени білити дерева, щоб фарба не змилася до весни: на замітку дачникам

Підпишіться на нас:

Одна з важливих доглядових процедур для дерев в осінній час — побілка дерев. Вона допомагає захистити дерева від грибкових інфекцій та шкідників, які вирішили зимувати в корі. Якщо десь поруч з ділянкою є зайці, то й від них побілка допоможе захистити дерева в зимовий період.

Подробиці

Побілку дерев виконують в жовтні або листопаді. Головне — встигнути це зробити до настання морозів. Вибирайте надійні засоби, які здатні триматися на стовбурі до самої весни.

З цією метою можна використовувати готові суміші. Наприклад, садова фарба торгової марки «Садівник» або «Колораміка», Flora Colour та ін.

Розчиняють суміші відповідно до інструкції виробника на упакуванні. Готові суміші розроблені за формулами, які забезпечують деревам комплексний захист. Не тільки від хвороб (молочний блиск, філостиктоз, цитопороз, чорний рак), шкідників, але й від сонячних опіків.

За старими методами садівники користуються ще вапном. Потрібно розуміти, що певний захист воно виконує, але комплексно забезпечити догляд та стійкість покриття воно нездатне.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...