...
ГоловнаЛайфстайл7 порад, як зробити будь-яку кімнату світлішою

7 порад, як зробити будь-яку кімнату світлішою

Підпишіться на нас:

Не в кожній квартирі вдале планування і через це може страждати освітлення в кімнаті. Дерева, що ростуть поруч будинку, також можуть створювати додаткову тінь. А жити у темному просторі некомфортно та шкідливо для здоров’я, особливо у сірі зимові чи осінні дні.

Ми зібрали кілька порад, які допоможуть зробити будь-яку світлішу кімнату, а заодно і внести стильні зміни в інтер’єр.

Світлі стіни та штори

 

Якщо у приміщенні недостатньо сонячного світла, світлі стіни стануть чудовим рішенням для того, щоб компенсувати цей недолік. Якщо вам не подобається білий колір стін, вибирайте кремовий, колір слонової кістки або світлий беж.

Якщо вам не подобається, що глянсові світлі покриття створюють додатковий блиск, зверніть увагу на матові текстури – вони також чудово відображають світло.

А ще задумайтеся про те, щоб придбати світлі штори. Звичайно, в спальні вони не такі актуальні, а ось у вітальні можуть стати функціональним доповненням до інтер’єру. Вони краще пропускають світло, порівняно з іншими відтінками цього аксесуара.

Ще одна порада: залиште підвіконня порожніми, а горщики з квітами розмісти в інших місцях кімнати. Для цього найкраще підійдуть рослини, які люблять тінь. Постав їх на полиці або підлогу.

Повісь дзеркала

Щоб дзеркала зіграли свою роль у збереженні світла у приміщенні, їх потрібно правильно повісити. Розмісти їх навпроти вікон. Це допоможе зробити приміщення світлішим за рахунок відображення.

Регулярно мий вікна

Забруднення вікон впливає на кількість світла, яке проникає до приміщення. Тому варто приділяти час, щоб їх очистити. Генеральне миття вікон варто влаштовувати не рідше двох разів на рік. А якщо маєш балкон, внутрішні вікна варто протирати раз на тиждень, особливо якщо ти живеш у великому місті.

Забери зайве

Якщо простір приміщення досить темний, велика кількість предметів лише посилює ситуацію. Тому варто забрати зайве. Дотримуйтеся стилю мінімалізм, який стає все популярнішим, і знайдіть відповідні ідеї щодо організації простору.

Ми не говоримо про те, щоб зробити всі поверхні порожніми. Потрібно залишити на них те, що тобі дійсно необхідно, або тебе радує. А решту прибрати у шафи. А якщо ти не можеш визначитися, які пам’ятні статуетки варто залишити на полиці, бо вони всі тобі подобаються, можеш скористатися лайфхаком: міняти експозицію щотижня, залишаючи на ній різні предмети.

Також при виборі контейнерів та ящиків для зберігання, обирайте світлі відтінки. Вони краще відображають сонячне світло і виглядають стильно та сучасно.

Уникайте заставленості меблями

 

Зверніть увагу на кількість меблів у твоєму просторі. Надто заставлені кімнати виглядають темнішими, ніж ті, де меблів небагато.

Підберіть функціональні меблі-трансформери. Наприклад, шафа, яка розкладається в робочий стіл, або пуф-трансформер, який розбирається на чотири невеликі стільці.

А якщо немає можливості придбати функціональні меблі, постарайтеся змінити наповнення приміщення. Наприклад, прибрати стільці, призначені для гостей, на балкон, залишивши їх для особливого випадку.

Відмовся від темних меблів та килимів

Якщо ти хочеш, щоб приміщення було світлішим, відмовся від темних контрастних меблів та килимів. Вибирай світлі відтінки, а також глянсові та поліровані фактури.

Ще придивіться до меблів зі скла. Наприклад, журнальний столик або обідній стіл. Відмінний варіант для зберігання книг і близьких серцю дрібниць – шафа зі скляними дверцятами. А для спальні або передпокою підійде шафа-купе з великим дзеркалом.

Доповнити інтер’єр зі світлими меблями можна яскравими акцентами – подушками, картинами або вазою на полиці, що внесе додаткову різноманітність.

А якщо не можеш замінити меблі, використовуй світлі чохли, наприклад на кріслах. На дивані можеш розкласти світлий плед, який додасть затишку.

Зверніть увагу на освітлення

Якщо у приміщенні недостатньо штучного освітлення, воно здається похмурим. Наприклад, якщо у великій кімнаті використовується лише один стельовий світильник, у дальніх кутах може бути досить темно.

Додай світильники на периметр кімнати. Це можуть бути декоративні торшери, настільні бра та каганці, декоративні електричні свічки або настінні світильники. Але й переборщувати не варто, щоб не зробити кімнату надто яскравою.

А ще можеш використати гірлянди не лише для свята. Ними можна прикрасити полицю або підвісити на них фотографії на прищіпках.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

5 стильних варіантів брюк, з якими краще носити короткий пуховик цієї осені

Найбільше труднощів у модниць викликає пошук низу, який ідеально поєднувався б з пуховиком. І якщо з верхнім одягом...

Експерти розповіли, як вибрати модний светр на зиму

Знайти ідеальний светр на зиму мріють усі, але це вдається одиницям, хоча на перший погляд завдання здається максимально...

Що додати в каву замість цукру, щоб схуднути: найкорисніший природний підсолоджувач

Кава сприяє схудненню, але лише у випадку, якщо пити її без молока та цукру. Додати солодкого смаку напою...

Чому тобі варто обходити стороною звичайних акваріумних рибок: шокуючий факт

Кожен знайомий із акваріумними рибками, які відомі своєю здатністю заспокоювати, приносити радість і відпочинок. Якщо настрій на нулі...