...
ГоловнаКраса5 психологічних хитрощів для успішного схуднення

5 психологічних хитрощів для успішного схуднення

Підпишіться на нас:

Уяви ситуацію: ти вирішила покращити фігуру, почала їсти здорову їжу, вчасно лягала спати… А через кілька тижнів (а то й днів) перестала. Мало часу. Багато стресу. Втома. Відволікання. Та чи мало причин! Це не означає, що ти слабка, не можеш себе контролювати? Ні. Чи можна якось досягти бажаного і не відступити? Так!

Фахівці вважають, що якщо ти хочеш змінити життя (правильно харчуватися, займатися спортом), потрібно сформувати звичку. Причому одну, а не п’ять штук одразу! На це йде як мінімум 21 день, але може розтягнутися і на рік. А якщо постійно змушувати себе чинити правильно по всіх напрямках, незабаром у тебе закінчаться сили — і доведеться все кинути. Ось як можна додати нову корисну звичку у своє життя.

1. Оціни бажання

Наприклад, ти сидиш увечері та медитуєш на шматок піци. Бажання з’їсти її входить у конфронтацію з бажанням схуднути. Подумай, що й чому ти відчуваєш. Може, це стрес, нудьга, тривога, а не бажання з’їсти саме цей шматочок піци? Чи є щось, що покращить твій настрій швидше і без почуття провини? Скажімо, дзвінок подрузі чи гарний фільм. А піца поступиться місцем салату. У будь-якому випадку з чималою часткою ймовірності ти зможеш прийняти «здоровіше» рішення.

2. Зміни напрямок думок

Багато людей, які позбулися десятків, а то й сотні кілограмів за допомогою хірургії, не можуть подолати постійного бажання їсти. Але ті з них, хто вчиться насолоджуватися новим тілом та його можливостями (як мінімум у плані пересування), намагаються більше гуляти та частіше замінювати цукерки яблуками. Коли навчишся переналаштовувати думки на бажання з’їсти щось корисне, простіше позбавитися зайвої ваги.

3. Уяви свою мету

Більшість людей між великою нагородою потім та маленькою зараз виберуть маленьку. Але дослідження показують, що уявляючи майбутню фігуру, легше її досягти. У ході одного експерименту ті, хто бачив себе більш тренованим чи вгодованим в залежності від дотримання здорового способу життя, займалися спортом активніше, ніж ті, кого не просили включати уяву. Фахівці рекомендують робити колажі та мотивуючі малюнки, щоб з великим бажанням займатися покращенням власного тіла.

4. Перестань боротися із собою

Одна з найбільших проблем, пов’язаних із силою волі, це те, що доводиться представляти кожен вибір як боротьбу між собою та ідеалом. І виграють у ній мало хто. Думка на кшталт «Нічого не станеться, якщо я з’їм пару чіпсів» швидко перетворюється на «Якщо вже почала, можна доїсти пачку до кінця». Тут важливо, щоб тіло та мозок працювали разом і зосередилися не на тому, що їм не можна, а на тому, що можна з’їсти.

5. Більше позитиву

Важлива частина формування звички – нагородження. Якщо ти даєш нагороду за поведінку, мозок виробляє дофамін, що підвищує бажання повторити успіх.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...