...
ГоловнаЛайфстайлДобриво, яке господарі збирають протягом сезону опалення

Добриво, яке господарі збирають протягом сезону опалення

Підпишіться на нас:

Під час опалювального сезону (якщо у вас парове опалення) саме варто заготовити натуральне найдешевше добриво – попіл. Адже він містить магній, калій, кальцій, фосфор, які утворюються після згорання дров.

Подробиці

Зібравши попіл у мішки, при посадці дерев, підживленні городніх культур, ви матимете абсолютно безпечне для тварин і людей добриво, а також ефективний засіб у боротьбі зі шкідниками та грибковими захворюваннями рослин. Золу можна розкидати по ділянці, а потім граблями перемішати з землею. Але краще – розчинити у воді (0,5 л попелу на відро води). Дія попелу в ґрунті спостерігається до 2-3 років, тому це потрібно враховувати.

Поряд із користю цього добрива, слід пам’ятати про недоліки, як-от: не можна удобрювати молоду розсаду після появи 3-4 листочків, бо в золі міститься багато солей, згубних для неї. Щоб не «пішли в стрілки» редиска, редька, не слід використовувати золу на цих грядках.

Картопля теж не дуже любить таке підживлення: може з’явитися парша. Не можна змішувати попіл з аміачною селітрою, яку часто використовують на городах, тому що азот випарується, а утвориться доза аміаку, яка спалить городні культури.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні Безумовно, головний модний камбек осені...

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже комфортно, а по-друге,...

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...