...
ГоловнаЛайфстайлЯк виростити зелену цибулю на підвіконні до Нового року

Як виростити зелену цибулю на підвіконні до Нового року

Підпишіться на нас:

Квартирні умови дозволяють виростити свіжу зелену цибулю. І зробити це можна навіть перед святами. Просто для цього треба мати хороший посадковий матеріал та організувати безпосередньо місце вирощування.

Подробиці

Для прискореного вирощування вибирайте напівгострі сорти. Не рекомендується висаджувати просто гострі, бо наприкінці листопада такі сорти знаходяться в сплячці. Отримати зелене перо з них буде досить складно.

Для квартирного пророщування підійдуть цибулини в діаметрі 4-5 см. Зверніть увагу на цибулю-шалот або на багатоярусний сорт.

Для організації грядки підійде будь-який ящик. Землю краще не використовувати, бо можуть завестися комахи та й бруду буде значно більше. Краще брати тирсу різного розміру. Перед використанням обдайте окропом. Також підійде вермикуліт або торф з некислими показниками.

Цибулини розміщують щільно одна до одної. Посадковий матеріал трохи вдавіть у вологий субстрат. Періодично потрібно зволожувати посадку. Температура в приміщенні повинна бути +20-22 градуси. При таких умовах за два тижні буде вже результат. Світло та вода в цей період особливо важливі для цибулі.

При потребі можна сповільнити вирощування. В такому випадку ящик переносять в більш прохолодне приміщення, де температура не вище +15-17 градусів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...