...
ГоловнаЛайфстайлЯк вкривати різні види гортензій перед зимою

Як вкривати різні види гортензій перед зимою

Підпишіться на нас:

Для того щоб рослина добре цвіла наступного сезону, необхідно розібратися, як правильно підготувати гортензію до зими.

Кожен вид квітки вимагає до себе певної уваги.

Подробиці

Тому необхідно знати та робиратися, який тип рослини у вас у квітнику.

Великолиста гортензія

Цей вид найпримхливіший. Відрізняється великими суцвіттями як кулі найчастіше блакитного чи рожевого кольору. Квітникарі-початківці вважають за краще починати знайомство з гортензіями саме з великолистих сортів.

Однак вони забувають про те, що для отримання квітів у перший рік необхідно постаратися.

Справа в тому, що квітки утворюються на торішніх пагонах, великолисті гортензії погано переносять зими. Якщо молоді бруньки замерзнуть, то квітів влітку нічого очікувати. Тому потрібно ретельне укриття в холодну пору року.

Підготовка до зимівлі починається із середини вересня. У цей час потрібно повністю видалити листя з нижньої частини куща. Це допоможе зміцнити пагони. Перед першими заморозками потрібно ліквідувати листя, що залишилося, і суцвіття.

Достатньо розкласти гілки по колу та закріпити їх скобами. Після цього рослина накривається покривним матеріалом та лапником. Обов’язково покладіть цеглу або каміння по контуру, щоб вітер не зірвав покривний матеріал.

Деревоподібна гортензія

У деревоподібних гортензій розлогий кущ із суцвіттями білого або рожевого кольору.

У порівнянні з крупнолистими гортензіями ці гортензії менш схильні до впливу негативних температур. Однак у холодні безсніжні зими можуть примерзнути. Але для них це не проблема, тому що нові квіти утворюються на молодих пагонах.

Для деревоподібних гортензій не потрібно проводити спеціальну підготовку до зими. Достатньо обрізати суцвіття та утеплити кореневу систему перегноєм або листям.

Волотиста гортензія

Волотиста гортензія – найкращий вид рослини для посадки. Відрізнити її від двох попередніх різновидів можна за формою суцвіття – видовжена пірамідка. Саме їх найчастіше можна зустріти на заміських ділянках.

Вона невибаглива і легко переносить знижені температури.

Однак і їй потрібна мінімальна підготовка до зимового періоду. Щоб сніг не пошкодив пагони, необхідно зрізати всі суцвіття на відстані кількох сантиметрів від нього.

Якщо квітка посаджена цього сезону, необхідно убезпечити кореневу систему. Для цього підійде будь-який матеріал, що мульчує. Шар обов’язково має бути більше 10-15 см.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...