Здоров'я

10 продуктів для дитячого імунітету

Навесні дитячий імунітет особливо потребує підтримки. Допоможіть йому, забезпечивши дитині збалансоване харчування. Розповідаємо про продукти, які здатні захистити дитину від застуд, стимулюють захисні сили дитячого організму.

Для підвищення імунітету дитині насамперед потрібні вітаміни С, А, Е, В6 та В9, D, мікроелементи цинк, залізо, селен, мідь, а також пробіотики та жирні кислоти Омега-3 та Омега-6.

Шпинат

У ньому міститься майже ціла таблиця Менделєєва, і вся суперкорисна! Вітаміни А, С, В6, Е, залізо, фолієва кислота, цинк, селен. Головна перевага шпинату в тому, що він не втрачає всієї цієї користі ні при заморожуванні, ні при термічній обробці.
Страви зі шпинатом повинні бути присутніми в дитячому раціоні не рідше 2 разів на тиждень.

Курячі яйця

Одні з небагатьох продуктів із вітаміном D. Всього одне яйце забезпечить 18% добової потреби дитини на цьому вітаміні, а ще 20% – у міді і 100% – у вітаміні А.

Кольорова капуста

Багата на вітаміни С, А, В6, залізом. Найздоровіший спосіб вживання – розібрати сиру цвітну капусту на суцвіття та додати до салату. Її також можна подрібнити в блендері, злегка обсмажити на оливковій олії та зробити основою ролів – замість рису.

Риба

Безцінне джерело поліненасичених жирних кислот омега-3 та омега-6. Ці кислоти, якими особливо багата морська риба, є будівельним матеріалом для імунних клітин. Якщо дитина відмовляється їсти рибу як самостійну страву, замаскуйте її, додавши, наприклад, начинку для ролів або сендвічів.

М’ясо та печінка

Рекордсмени за кількістю цинку, мікроелемента, що грає найважливішу роль синтезі лейкоцитів, які забезпечують імунний захист. Якщо дитина відмовляється їсти печінку в чистому вигляді, робіть печінкові паштети або печінкові запіканки.

Ягоди

Насичають молодий організм антиоксидантами, які борються з вільними радикалами. Ягоди корисні як свіжі, так і заморожені – у напоях, кашах, йогурті.

Горіхи

Містять збалансований комплекс амінокислот та жирні кислоти омега-3. Для імунітету в лідерах – мигдаль, багатий на вітамін Е і марганець.

Насіння

Соняшнику, гарбуза, льону – джерело вітамінів А, групи В, Е, селену, цинку, омега-3. Батькам потрібно пам’ятати, що максимум користі принесуть сире, а не обсмажене насіння.

Цитрусові

Вітамін С – вірний помічник імунітету.

Йогурт

Натуральний, без цукру містить пробіотики, що стимулюють імунну систему. Підсолодити його можна фруктами чи медом.

 

 

 

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

Ця приправа зменшує симптоми депресії на 42% лише за 4 тижні

Дослідники з Університету штату Арізона виявили, що у людей із надмірною вагою ця приправа здатна…

21 годину тому

Вчені довели, що картопля в мундирі корисніша за рис

Нещодавнє дослідження вчених з Університету Невади показало, що картопля може бути кориснішою за рис, особливо…

4 дні тому

Гімнастика для кишечника: легка розминка, яка допоможе швидко сходити до туалету

Існує багато способів прискорити процес дефекації. Найголовнішими правилами нормального функціонування ШКТ є рекомендована кількість клітковини…

7 днів тому

Краща дієта для шкіри та волосся: як схуднути та залишитися красивою

Для краси волосся та шкіри дуже важливо, щоб меню було різноманітним. Саме збалансоване харчування з…

1 тиждень тому

Не вправи і не дієта: 8 несподіваних способів розігнати метаболізм

Зовсім не обов'язково нарощувати м'язову масу, щоб витрачати більше калорій, адже існують альтернативні методи прискорення…

2 тижні тому

Дієтологи розповіли про 7 головних помилок, які роблять жінки в спробах схуднути

Може здатися, що процес схуднення досить простий: потрібно витрачати більше калорій, ніж отримуєш з їжею.…

2 тижні тому