Фітнес

Як влаштувати собі розвантажувальний день: 5 важливих правил

Череда застіль із калорійними та жирними стравами та десертами – важке навантаження для шлунка, який не звик до подібного режиму харчування. З’являється неприємне відчуття тяжкості та здутого живота. Найдієвіший спосіб позбутися цього — провести розвантажувальний день. Він допоможе очистити організм від шкідливих речовин, що накопичилися, і скинути пару-трійку кілограмів, набраних під час свята живота.

Подробиці

Принцип розвантажувального дня, як правило, полягає у вживанні одного або двох продуктів та великої кількості рідини. Але, щоб не зашкодити своєму здоров’ю, варто пам’ятати кілька важливих правил.

Підготуйтеся до розвантажувального дня заздалегідь. З’їсти річний запас їжі перед голодуванням – небезпечний і неправильний підхід, який негативно позначиться на результаті. За день краще уникати важких та жирних продуктів та трохи скоротити раціон хоча б під час вечері, щоб організм не відчув сильної різниці.

Підберіть потрібний варіант розвантажувального дня. Існує безліч продуктів, які зазвичай застосовують для «розвантаження»: гречка, яблука, огірки, кефір та інші. Найкраще віддати перевагу продуктам, багатим білком та клітковиною. Вибирайте тип розвантажувального дня з огляду на особливості вашого організму, алергії або хронічні хвороби, а також ваші уподобання.

Не проводьте розвантажувальні дні надто часто. Один продукт не може містити весь запас вітамінів, потрібних організму, тому зловживання розвантажувальними днями може призвести до проблем зі здоров’ям та авітамінозу. Допустимо проводити «голодання» максимум двічі на тиждень з перервою між ними у 2-3 дні.

Проведіть цей день у тиші та спокої. Не нервуйте і уникайте сильних фізичних навантажень. Організму складно звикнути до такої різкої зміни, тому не варто піддавати його додатковому стресові. Будьте готові до побічних ефектів у вигляді головного болю та проблем із концентрацією уваги, особливо якщо проводите розвантаження вперше.

Вихід із «голодування» має бути плавним. Не починайте наступного дня з жирної їжі, обмежтеся легкими овочами чи фруктами – це допоможе закріпити ефект.

Сергій Пасевич

Закінчив ХНТУСГ в 2008 році і з тих пір працював в різних інтернет-виданнях, поки не почав створювати свої. Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни.…

2 години тому

Стилісти пояснили, чому уникають безкоштовних шампунів у готелях

Незалежно від того, чи збираєтеся ви в подорож вихідного дня або тривалу відпустку, розмістити все…

1 день тому

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на…

1 день тому

Названий ефективний спосіб знизити залежність від кофеїну

Оскільки кофеїн є стимулятором, він може призводити до проблем зі сном, підвищеної дратівливості, нервозності, прискореного…

1 день тому

Чому жінкам не можна зважуватись щодня

Дуже часто процес зважування пов'язаний із тривогою та розчаруванням: якщо, звичайно, ви не з тих…

2 дні тому

Яку їжу, крім яєць і рису, не варто гріти у мікрохвильовій печі

Близько 30 років тому на кухнях в різних країнах почали з'являтися мікрохвильові печі і люди…

2 дні тому