Що потрібно зробити зі смородиною у жовтні для збільшення врожаю у 2 рази на наступний рік

0
Смородина
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вересень та жовтень – це чудовий час, щоб зайнятися доглядом за смородиною, щоб на наступний рік цей плодовий чагарник продовжував радувати рясним врожаєм.

Подробиці

У першу чергу треба прибрати стару мульчу і змести опале листя, оскільки в них можуть бути шкідливі бактерії та комахи.

Після цього можна переходити до інших процедур.

Обрізка

Старі, хворі та поламані пагони доведеться прибрати. Також слід зрізати тонкі та слабкі гілки, які загущують крону. Молоді пагони краще не чіпати, оскільки вони є важливими для майбутнього врожаю.

Шкідники

Потрібно перевірити рослину на наявність смородинового кліща. Якщо восени на гілках з’явилися зелені надуті, як кульки, бруньки, то кущ був атакований шкідниками.

З цієї причини, якщо виявлені зелені здуті бруньки, їх треба обірвати і спалити.

Якщо вся гілка покрита такими бруньками, її потрібно видалити.

Осінню обробку смородини від хвороб та шкідників найкраще проводити препаратами, що містять мідь. Наприклад, це може бути бордоська суміш.

Полив

Він необхідний після таких процедур, оскільки смородина зазнала стресу, а отже, потрібна додаткова енергія. Достатньо буде відра води, але якщо земля суха, бо давно не було дощу, краще витратити два відра.

Підживлення

У цей період кущу потрібні калій і фосфор. Можна заповнити баланс за допомогою деревної золи. Потрібно висипати лише одну склянку на квадратний метр.

Мульча

Відмінний варіант – 2-3 відра перепрілого гною. Але внести його краще пізньо осені, щоб органіка не спровокувала зростання нових пагонів.

попередня статтяЦікавий суп з локшиною: навіть діти просять добавки
наступна статтяУвечері кладіть просочений оцтом туалетний папір в унітаз, а вранці захоплюйтесь чистотою
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я