...
ГоловнаЛайфстайлЩо треба зробити з хризантемами в жовтні: поради садівникам

Що треба зробити з хризантемами в жовтні: поради садівникам

Підпишіться на нас:

Хризантеми є одними з найяскравіших представниць осіннього саду та клумб. Вони прекрасні, коли рясно цвітуть. Інші квіти вже давно відцвіли, а хризантеми продовжують радувати своє красою. Восени вони також потребують догляду, тому про нього і поговоримо в цій статті.

Подробиці

В осінній час хризантеми треба підживити калійними добривами. На відро води 10 л додайте 1 ст.л. сульфату калію. Підлийте кущ з прекрасними квітами.

Зверніть увагу на висоту хризантем. Вони витривалі від природи, але сильний вітер може й їх зламати. Щоб цього не сталося, підв’яжіть кущі.

Від заморозків квіти також треба захищати. Нехай у вас в запасі буде агроволокно. Якщо за прогнозом насувається холодна ніч, прикрийте хризантеми. На ранок не поспішайте їх відкривати, нехай сонце прогріє трохи повітря. Питання з заморозками вирішується легше, якщо квіти ростуть в горщиках. Їх можна занести в тепле приміщення.

Важливий етап догляду — полив. При теплій та сухій погоді, навіть в листопаді, квіти треба поливати. Зрештою, в останній осінній місяць хризантеми треба починати готувати до зими. Їх треба буде викопати та перенести в тепле місце.

Стеблини треба обрізати, але залишіть 15 см. Листя все має бути знято. Викопані квіти переміщають в підвал в ящиках з торфом або тирсою. Температура зберігання становить приблизно 4-6 градусів. Якщо ви в саду вирощуєте морозостійкі хризантеми, в цьому випадку їх треба накрити товстим шаром листя в 20 см.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...