...
ГоловнаЛайфстайлЯкі ознаки свідчать, що прийшов час спилювати яблуню

Які ознаки свідчать, що прийшов час спилювати яблуню

Підпишіться на нас:

Багато садоводів турбуються про старі дерева, щоб вони могли ще стояти на ділянці та навіть плодоносити. Проте є моменти, коли потрібно приймати важке рішення про спилювання дерева. Іноді його неможливо врятувати.

Подробиці

Огляньте яблуню. Якщо ви бачите місця враженням пласким трутовиком, рішення однозначно буде щодо спилювання дерева. Трутовик є паразитарним багаторічним грибом. Він є смертельним ворогом плодових дерев.

Поява на стовбурі трутовика свідчить про те, що інфекція вже давно. Вона знищує дерево. Робить всередині стовбур м’яким та рихлим.

Ще одна ознака, що прийшов час брати пилу до рук пов’язана з корою. Якщо вона почала відшаровуватися, такі пошкодження також несумісні з можливістю врятувати яблуню.

Якщо в стовбурі утворилися наскрізні дупла, також треба буде спилювати дерево. Звичайно, шкода втрачати яблуню, яка росла багато років. Але в певні моменти необхідно звільнити місце та висадити нове, здорове дерево.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...