...
ГоловнаЛайфстайлВсе ще викидаєте лушпиння цибулі? 5 способів застосування відходів від досвідчених дачників

Все ще викидаєте лушпиння цибулі? 5 способів застосування відходів від досвідчених дачників

Підпишіться на нас:

Не варто відправляти лушпиння, що залишилося після чищення цибулі, у відро для сміття, краще використати його по максимуму.

Є кілька способів корисного застосування лушпиння цибулі в господарстві.

Подробиці

Боротьба зі шкідниками

Лушпиння цибулі входить у топ засобів, які допомагають позбутися попелиці, трипсів, павутинного кліща і навіть колорадського жука.

Рецепт настою для обробки посадок – літр лушпиння потрібно заварити у двох літрах окропу, залишити на добу, а потім процідити та додати подрібнене господарське мило. Перед використанням 1 частину концентрату розвести у 2 частинах води.

Знезараження

Не поспішайте опускати насіння на розсаду в землю – спочатку пролийте її настоєм з лушпиння цибулі, щоб вбити мікроби, що причаїлися в грунті.

Лікування рослин на грядках

Відновити колишню зелень жовтучих або в’янучих кабачків чи огірків можна, поливаючи грядки розчином з того ж лушпиння.

Готувати його нескладно – залийте лушпиння водою та закип’ятіть. Після того, як рідина охолоне, потрібно розбавити її водою і обробити листя.

Допомога кімнатним квітам

Завдяки розчину, приготовленому на основі лушпиння цибулі, у вас з’явиться чудовий шанс знезаразити землю і в горщиках з кімнатними рослинами.

Зберігання

Про цей варіант використання лушпиння, що залишилось після чищення цибулі, мало хто знає, але він не стає від цього менш ефективним.

Так, якщо ви хочете вберегти від псування овочі, відправлені на зберігання в льох, пересипте коренеплоди подрібненим лушпинням цибулі, і врожай пролежить до весни.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...