Косметологи назвали 4 альтернативні ботоксу способи позбавитися від зморшок

Підпишись на нас:

Уколи ботоксу вже багато років залишаються одним із найпопулярніших засобів для омолодження. Речовина буквально заморожує м’яз, в який вводиться, не дає йому скорочуватися, завдяки чому він стає розслабленим і гладким. Ботокс ефективний як для розгладження зморшок, так і запобігання утворення нових. Процедура ефективна у 100% випадків, але має і мінуси. Ефект від таких уколів краси проходить, а це означає, що для підтримання ефекту вам знадобляться нові і нові ін’єкції. Звідси випливає і третій мінус — ціна: уколи досить дорогі та потребують регулярних вкладень.

Косметологічні процедури

Усім, хто з якихось причин не хоче вдаватися до уколів, на допомогу приходить неінвазивна медицина. Безопераційна косметологія стрімко набирає популярності і цілком виправдано. Зараз існує величезна кількість процедур омолодження з використанням лазера або ультразвуку, які не вимагають операційного втручання, а ефективності анітрохи не поступаються уколам. Такі процедури абсолютно безпечні та не потребують часу на реабілітацію. Звичайно, кожна з них має протипоказання, тому рекомендуємо проконсультуватися з косметологом, він обов’язково допоможе підібрати підходящий варіант саме для вас.

Акупунктура

Голковколювання – популярна практика в альтернативній медицині, яку застосовують не тільки для омолодження, але і для вирішення багатьох проблем зі здоров’ям. Методика акупунктури дозволяє впливати на процеси кровообігу, підвищувати еластичність шкіри та розгладжувати зморшки. З мінусів – знайти спеціаліста, який спеціалізується на обличчі та зможе грамотно виконати процедуру, не завжди може бути легко. Крім того, для багатьох людей голки є джерелом панічного страху. Якщо це не про вас, то акупунктура може стати вашими ліками від старіння.

Йога для обличчя

Ще один природний та абсолютно безпечний метод – face yoga. Це дуже стара практика, що все більше набирає популярності в бьюті-індустрії. Як можна здогадатися з назви, така йога спрямована на опрацювання м’язів обличчя, їх розслаблення та зміцнення. Лицьові м’язи (а їх у людини 57) можна тренувати і тонізувати так само, як і будь-які інші. З віком кількість жирової тканини на обличчі зменшується, м’язи слабшають, стають в’ялими, від чого виникають зморшки. Регулярне виконання вправ лицьової йоги дозволяє розслабити ті м’язи обличчя, які хронічно напружені, і зміцнити та тонізувати ослаблі. Більше інформації про лицьову йогу та інструкцію для виконання базових вправ ви знайдете тут.

Бади

Молодість шкіри можна підтримувати як за допомогою зовнішнього впливу, а й зсередини. На допомогу приходять різні активні речовини з антиоксидантним ефектом. Вони захищають організм від пошкоджень та помітно уповільнюють старіння. Більшість таких речовин містяться в організмі природним чином або надходять разом з їжею, проте їх концентрація вкрай мала. Найкращими БАДами для збереження молодості по праву вважаються колаген, гіалуронова кислота (їх краще приймати в парі), коензим, вітаміни А та Е. Незважаючи на те, що БАДи не ліки, перед їх вживанням необхідно проконсультуватися з лікарем.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....

Найкращий спосіб покращити смак морської капусти в салаті

Морська капуста корисна, але дещо специфічна. Просто так її...

Як врятувати перець від павутинного кліща за допомогою простих дієвих засобів

Павутинний кліщ – комаха-шкідник, яка нападає на городину, зокрема...