...

Експерти назвали 3 дешевих продукта, якими можна швидко та надовго наїстися

Підпишіться на нас:

Ці продукти не лише допоможуть заощадити гроші, а й принесуть користь організму. Які смачні та водночас корисні страви дають почуття ситості надовго? Про найголовніші розповімо у цьому огляді.

Замість дорогих делікатесів налягайте на ці три ситних продукти.

Але при цьому важливо, щоб їжа не тільки була смачною, а й приносила користь організму. Крім того, продукти повинні бути легкими і не навантажувати шлунок. Є як мінімум три продукти, які поборники краси та здоров’я відкидають даремно. Вони кажуть, що це «чисті вуглеводи», але саме це й потрібно, щоб насититися. Автори німецького порталу Grazia запевняють: ви можете їсти їх без роздумів та сумнівів.

Картопля

У цього овочів традиційно не дуже хороша репутація серед шанувальників здорового харчування. Критики говорять про тонни калорій та шкідливі вуглеводи, які нібито псують фігуру. Насправді бульби картоплі містять «хороші вуглеводи», які надовго забезпечують нас енергією. До того ж картопля багата на цінні харчові волокна, а вони теж надовго зберігають почуття ситості. Крім того, велика картоплина вагою 100 грамів містить всього близько 70 ккал. Ви можете легко та смачно приготувати картоплю у духовці, посмажити на сковороді або просто приготувати як картоплю в мундирі. Додавши столову ложку сметани, ви отримаєте лише близько 100 калорій. А ось овочі як гарнір можна їсти до знемоги: справа в тому, що броколі, шпинат і цвітна капуста насичують не так добре. Якщо ви все ж таки переживаєте за свою фігуру, скористайтеся лайфхаком. Відваріть картоплю, а потім залиште її в холодильнику на добу. Наступного дня кількість калорій у ньому зменшиться вдвічі.

Вівсянку

Також іноді уникають як джерела вуглеводів. У цій крупі і справді багато вуглеводів, але в ній також багато клітковини. Ідеальний сніданок – це три столові ложки вівсяних пластівців, змішані з знежиреним йогуртом. Цю страву можна приготувати з вечора, щоб уранці вівсянка стала м’якою. Підсолодити кашу можна сиропом агави або кленовим сиропом. Залишилося додати улюблені фрукти і насінням чиа, і готово.

Бурий рис

Рис — справжній герой калорій. Звичайно, близько 350 калорій у 100 грамах рису це чимало. Але ці цифри належать до сирого рису. У вареному вигляді вага рис збільшується у вазі вдвічі, відповідно, його калорійність знижується. Цільнозерновий рис поєднується практично з усіма видами овочів і надовго насичує, але не викликає неприємного почуття тяжкості.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я