Яку кількість крему, тоніка, сироватки та олії треба наносити на обличчя

Підпишись на нас:

Ти напевно чула, що дуже важливо наносити доглядову косметику в правильній послідовності: починати з легких сироваток чи кремів, а закінчувати щільнішим продуктом.

Але є ще один значний нюанс, про який говорять набагато рідше — це кількість кожного засобу. Як пояснює американська дерматолог і доктор медицини Маріса Гаршик, якщо ти будеш використовувати занадто багато продукту, то не отримаєш стільки ж користі, а матимеш проблеми – крем не вбиратиметься, як треба, а шкіра може почати лущитися або пересохне.

Скільки ж доглядової косметики слід використати? Ось що радять експерти.

Очищувальні засоби

Все залежить від консистенції: коли йдеться про очищувальний гель або молочко, то тобі необхідно використовувати кількість засобу розміром з лісовий горіх. Якщо ти користуєшся пінкою, то візьми порцію розміром із кульку для пінг-понгу. Якщо очищаєш не тільки обличчя, а й шию, то вдвічі більше.

Тоніки, тонери та есенції

Ці засоби використовуються для зволоження шкіри та відновлення pH після вмивання. Багато дівчат для нанесення тоніків, тонерів та есенцій користуються ватними дисками, проте експерти рекомендують видавлювати косметику прямо на долоні та вже пальцями вбивати в обличчя. Тобі знадобиться кількість розміром з вишню – його вистачить на один шар.

Сироватки

Флакони сироваток, зазвичай, зовсім невеликі, оскільки у формулах використовуються високі концентрації інгредієнтів, призначених для боротьби з конкретними проблемами. Тому невеликої кількості продукту вистачає надовго. Дерматолог Корі Хартман рекомендує використовувати техніку точкового нанесення: постав одну крихітну краплю на ніс і одну – на підборіддя, кілька – на лоб і щоки, а потім легкими рухами розтирай сироватку до повного вбирання.

Креми для повік

Область, на яку наноситься крем для догляду за шкірою навколо очей, невелика, і тому тобі знадобиться порція не більша за сочевицю. Не переборщи: надмірна кількість може призвести до набряку та появи мішків навколо очей.

Зволожуючі креми

Головна мета при нанесенні зволожуючого крему – отримати рівномірний тонкий шар, що покриває все обличчя. Скільки засобу для цього знадобиться, залежить від типу шкіри. «Для нормальної та комбінованої добре підходить кількість зволожуючого крему розміром з монету два сантиметри діаметром. Якщо у вас суха шкіра, то засобу має бути трохи більше», — каже Хартман.

Сонцезахисні креми

Тільки на обличчя потрібно наносити не менше чверті чайної ложки сонцезахисного крему, ще половину – на шию та декольте. Не забувай, що захист від ультрафіолету треба оновлювати кожні дві-три години, а тональний або зволожуючий крем з SPF не може замінити спеціальний засіб, коли ти більшу частину дня проводиш на сонці.

Олії для обличчя

Олії мають найбільший розмір молекул серед усіх доглядових засобів – саме тому їх наносять наприкінці процедури. Все, що «ляже» поверх олії, твоя шкіра просто не вбере. Для обличчя знадобляться дві-три краплі олії – їх буде достатньо.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Чому розсада перцю часто погано приживається

Порівнюючи, як після пересадки приживаються томати, баклажани чи перці,...

Новий салат «Грибна поляна»: не просто салат, а витвір мистецтва

Незвичайним салатом зараз мало кого здивуєш. А от салатом,...

Що робити, якщо закінчилися гель чи пральний порошок

Господині успішно користуються і тим, і другим засобом під...

Як можна приготувати домашню ковбасу без кишки

Інколи, на свято чи просто так, хочеться поласувати домашньою...

Найкращий спосіб запекти молоду картоплю з часниково-масляною заправкою

Картоплю можна не тільки відварювати, а ще й дуже...

Ексфронтмен гурту «Тартак» Олександр Положинський відповів на чутки про відносини з Бажаною

Чутки розходяться дуже швидко. Почали говорити про те, що...

Як приготувати на десерт крамбл з вівсянки та яблук

В англійській кондитерці є смачний та досить простий десерт....