Експерти назвали 6 ознак того, що вам пора замінити матрац

Підпишись на нас:

Чи знали ви, що матрац, на якому ви спите, безпосередньо впливає не тільки на якість сну, але й на загальну кількість енергії протягом дня та рівень тривожності, не кажучи вже про те, як ви почуваєтеся фізично? Як зрозуміти, що справа саме в ньому і настав час шукати гідну заміну, знаємося нижче.

Ви прокидаєтеся з неприємними відчуттями у тілі

Хороший матрац повинен утримувати хребет в оптимальному положенні, доки ви спите. Тобто він повинен прогинатися під стегнами, але при цьому залишатися рівним під шиєю та попереком. Згодом матрац проминається і не може забезпечувати спині гідну підтримку. У результаті природні вигини хребта не зберігаються, і навантаження на м’язи тіла розподіляється неправильно. Так, через сон на старому матраці можуть почати боліти шия, плечі та поперек.

Матрац можна випробувати. Зверніть увагу, чи залишаються контури тіла, після того, як ви встаєте з ліжка. Чи вирівнюється поверхня матраца? Коли матрац втрачає свою еластичність і проминається, він втрачає можливість “відновлюватися”.

На матраці є видимі ознаки зношування

До таких ознак належать:

  • Вм’ятини;
  • Розриви оббивки;
  • Нерівномірний розподіл наповнювача за площею матраца;
  • Відчутні пружини.

Ви помітили загострення алергії чи астми

Якщо алергія чи астма погіршилися, а об’єктивних приводів для цього не було, то, можливо, справа в матраці. З часом у ньому можуть завестися пилові кліщі. Їхні фекалії часто викликають у людей проблеми з диханням, загострюють алергію або алергічну астму.

Вашому матрацу більше 8 років

Термін життя у всіх матраців різний. Наприклад, з поролоновим або гелевим наповнювачем зазвичай вони служать 10-15 років, а матрац, наповнений піною з ефектом пам’яті, при грамотному використанні прослужить 8-9 років. Пружинний зазвичай слугує не більше 8 років. У будь-якому випадку термін служби матраца залежить від правильного догляду. Хороший матрац – це інвестиція у якість життя та здоров’я. Найкраще змінювати матрац раз на 6-8 років, щоб ознаки його «старіння» не позначилися на вашому здоров’ї.

Вам стало жарко спати

Згодом у матраців знижується здатність до якісної терморегуляції. Це пов’язано з тим, що під час експлуатації матеріали розм’якшуються і повітря перестає вільно циркулювати по всій товщині матраца.

Ви маєте проблеми зі сном

Спробуйте одну ніч поспати на іншому ліжку. Якщо якість сну виявилася вищою, то починайте придивлятися до нового матраца. Недолік здорового сну – це величезний стрес для організму, до того ж через це страждає нервова система, погіршується загальне самопочуття, може статися збільшення у вазі і посилитися апетит.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....

Найкращий спосіб покращити смак морської капусти в салаті

Морська капуста корисна, але дещо специфічна. Просто так її...

Як врятувати перець від павутинного кліща за допомогою простих дієвих засобів

Павутинний кліщ – комаха-шкідник, яка нападає на городину, зокрема...

Як приготувати шоколадний напій по-дорослому: «секрет» в одному інгредієнті

Шоколад, як напій, можна приготувати по-різному. Між дитячим та...

Чому сохне листя на смородинових кущах: основні причини

Якщо листя на смородині почало сохнути й скручуватися, це...

Найкращий десерт зі сметани та молока: ніжний та повітряний мус

Якщо є сметана та молоко, можна приготувати бездоганний десерт....

Як врятувати вазони від попелиці: прості дієві методи боротьби зі шкідником

Якщо помітили на кімнатних рослинах маленьких комашок, а квіти...