...
ГоловнаЛайфстайлЩо потрібно зробити з півоніями восени для швидкого зростання навесні і пишного...

Що потрібно зробити з півоніями восени для швидкого зростання навесні і пишного цвітіння влітку

Підпишіться на нас:

У першій половині осені досвідчені квітникарі доглядають півонії, щоб у наступному році вони порадували рясним цвітінням і не хворіли.

Якщо минулого сезону півонії погано цвіли, то низку заходів просто необхідно провести, інакше ситуація тільки погіршиться.

Подробиці

Підживлення

Навколо кожного куща викопують канавку завглибшки 15-20 см. Її поливають водою. Після того, як вода впитається, вносять доломітове борошно (300-500 г на кущ). Інгредієнт знижує кислотність ґрунту.

Потім у канаву рівномірно засипають 2,5 столові ложки нітрофоски. Це складне мінеральне добриво, яке складається із азоту, калію, фосфору.

Обробка

Є два варіанти обробки півоній восени. Обидва варіанти добре захищають квіти від хвороб.

  1. Мідний купорос. 70 г на відро води. Після розчинення переливають в обприскувач та обробляють рослини. При цьому обприскувати потрібно ґрунт поруч із кущами, бо там теж можуть сховатися патогени.
  2. Часниковий настій. У пресі подрібнюють 2-3 зубчики овочів. Заливають масу літром води та настоюють добу. Після цього проціджують та обробляють півонії за допомогою обприскувача.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...