Фітнес

Вчені назвали спосіб, який захистить тих хто на дієті від спокуси “з’їсти лишнього”

Якщо ви дотримуєтеся дієти і раптом несподівано сильно захотіли піцу або гамбургер, натомість вирушайте на пробіжку. Дослідники з Університету Вашингтона впевнені, що вона зменшить апетит.

Подробиці

Швидше за все, фізичні навантаження – це останнє, чим хочеться займатися при голодних спазмах, перебуваючи на строгій дієті. Але інтенсивна пробіжка, як запевняють вчені з Вашингтона, дозволяє подолати потяг до так званих «порожніх» калорій, які виникають через обмеження в харчуванні. У ході експериментів на гризунах вчені виявили, що інтенсивна фізична активність придушувала їхнє бажання налягати на їжу з високим ступенем жирності після місяця обмежувальної дієти.

Під час високоінтенсивних фізичних навантажень у нашому організмі відбуваються гормональні зміни, які в короткій перспективі надають значний вплив на апетит . Дослідники стверджують, що фізичні навантаження допоможуть людям чинити опір спокусі вживати жирну їжу, особливо якщо вони знаходяться на дієті, яка потребує неабияких обмежень. Людству властиво шукати якусь чарівну пігулку, що дозволяє разом досягти всіх бажаних цілей. Цілком можливо, що саме фізичні навантаження, доступні майже кожному, можуть стати цією пігулкою.

Ожиріння є проблемою для жителів Росії, і вже дуже скоро кількість жертв ожиріння в нашій країні перевищить 25% від усього населення. А в США їхня кількість уже досягла 50%. Останні експерименти продемонстрували феномен фізичних навантажень. Відомо, що чим більше людина відмовляє собі в тій чи іншій їжі, тим сильніше вона її хоче, і подолати цей потяг часом буває вкрай нелегко. Тепер названо спосіб це зробити.

Сергій Пасевич

Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

Останні новиники

Чому розсада перцю часто погано приживається

Порівнюючи, як після пересадки приживаються томати, баклажани чи перці, більшість городників скажуть, що найдовше  хворіє…

38 хв. тому

Новий салат «Грибна поляна»: не просто салат, а витвір мистецтва

Незвичайним салатом зараз мало кого здивуєш. А от салатом, який має вигляд справжньої грибної поляни…

1 годину тому

Що робити, якщо закінчилися гель чи пральний порошок

Господині успішно користуються і тим, і другим засобом під час прання. Але гель краще виполіскується,…

2 години тому

Як можна приготувати домашню ковбасу без кишки

Інколи, на свято чи просто так, хочеться поласувати домашньою ковбасою. Але коли подумаєш, скільки з…

2 години тому

Найкращий спосіб запекти молоду картоплю з часниково-масляною заправкою

Картоплю можна не тільки відварювати, а ще й дуже смачно запікати. І спосіб, описаний, в…

4 години тому

Ексфронтмен гурту «Тартак» Олександр Положинський відповів на чутки про відносини з Бажаною

Чутки розходяться дуже швидко. Почали говорити про те, що ексфронтмен гурту «Тартак», а тепер воїн…

4 години тому