Два види добрив для плодових дерев для підвищення зимостійкості

Підпишись на нас:

Осінь, мабуть, найактивніший сезон в дачному житті. Ніби вже все виростили, зібрали та прибрали, а робота все не закінчується. І це дійсно правда, адже потрібно ще приділити увагу плодовим деревам.

Завдання полягає в забезпеченні зимостійкості. Для цього необхідно поповнити сили дерев добривами, які потрібно правильно підібрати. Вносять їх вже після обрізки.

Добрива для дерев

В цей період вибирають добрива, в складі яких є фосфор та калій. Забезпечити їх достатню кількість можуть сульфат калію та суперфосфат. З них треба приготувати спеціальний розчин. На 1 л води додають 30 г сульфату калію та 10 г суперфосфату.

Перемішайте розчин та зробіть позакореневе підживлення. Полийте дерева та обприскайте листя.

На зимостійкість впливає правильний полив. Він повинен бути рясним. Потрібно, щоб вода просочила ґрунт на метр. В цьому випадку дерево буде повністю забезпечено вологою, а коренева система — теплом.

Зверніть увагу на листя. Воно повинно вчасно опадати. Якщо почався жовтень, а дерева продовжують стояти з листям, їх треба зірвати. Можна зачекати трохи. Можливо, сезон листопаду забарився, але до холодів треба проконтролювати ситуацію.

Листя, яке не опало за сезоном, потрібно прибрати з гілок. Так дерево припинить витрачати поживні речовини на їх ріст та підтримку. В рослини залишиться більше сили на зимування та на вплив негативних погодних умов. Зокрема, це профілактика розповсюдження грибкових інфекції та шкідників.

2 КОМЕНТАРІ

  1. Шановна “порадниця”, а Ви колись так робили – обірвати з дерева всі листя та не пошкодити ьруньки, які вже закладаються?

    • Шановний “коментатор”, якщо після природного листопаду дерево залишилось стояти з листям, це йому шкодить. А чому листя залишилося? Можливо, перед тим неправильно підживлювали. В результаті є надлишок азоту. Воно буде продовжувати витягувати з дерева потрібну йому вологу. По-друге, листя, навіть підсохле, може бути джерелом грибків та шкідників. Проведіть рукою по гілкам та зніміть зайве листя, яке за сезоном не опало. Нічого надзвичайного, якщо робити все обережно та вчасно. Брунькам шкодити не треба, що є логічним.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Вірні ознаки того, що мозок старіє швидше, ніж тіло

У дорослішанні багато плюсів (можна купити і наодинці з'їсти...

Чим підживити моркву: добрива для моркви під ногами

Морква, як і кожна посаджена городня культура, потребує підживлення....

Як правильно варити яйця, щоб не потріскалис

Якщо в якомусь рецепті потрібні цілі варені яйця, то...

Корисна порада, як вигнати мух із квартири

З кожним днем надворі стає все тепліше. І можна...

Кулінарні правила, щоб смажена печінка була м’якою

Страви з печінки будуть тільки тоді смачними, коли вона...

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...