...
ГоловнаКрасаГоловні правила, як вибрати піджак, щоб добре сидів по фігурі

Головні правила, як вибрати піджак, щоб добре сидів по фігурі

Підпишіться на нас:

Найчастіше самі базові предмети гардеробу викликають найбільше запитань. Як вибрати білу футболку, де знайти хорошу сорочку, за якими критеріями шукати піджак? Розбираємось!

У сучасних брендах можна знайти приблизно мільйон жакетів, і кожен варіант має право на існування. Однак це ще не означає, що можна просто зайти в магазин і вийти звідти за п’ять хвилин з ідеальною покупкою. Ні, справді гарний піджак, що сидить рівно по твоїй фігурі, доведеться пошукати — але він, повір, того вартий!

Тому ми вирішили пробігтися по основних критеріях, яким відповідають ті «ідеальні» жакети, і повторити їх разом з тобою. Запам’ятай прості правила: за ними знайдемо модель, яка підходить тобі.

Плечі

Якщо ти шукаєш базовий класичний жакет, то насамперед звертай увагу на лінію плечей. Шов, що скріплює рукав і основне тіло піджака, повинен проходити рівно по плечовому суглобу. Якщо вибереш модель, де шов спускається на передпліччя – значить, жакет тобі великий, якщо шов розташовується ближче до шиї – малий піджак.

Ширина

Застебни піджак і спробуй просунути під ним долоню. Вона легко вміщується? Добре, значить, жакет підходить. А тепер розстебни його і придивись, де закінчуються поли — вони повинні закривати по чверті тулуба з обох боків.

Гудзики

Двобортні піджаки виглядають більш офіційно, тому для щоденної носки ми б розглянули однобортний варіант. Якщо ти приміряєш модель з одним гудзиком, то стеж за тим, щоб він розташовувалась вище за пупок, але нижче сонячного сплетіння — так ми збережемо пропорції силуету.

Якщо на твоєму піджаку два гудзики, то один повинен перебувати вище пупка, інший — просто під грудьми. Важливо, щоб у застебнутому стані жакет не “морщився” — хвилі та складки свідчать про те, що він скроєний неправильно. А в такому разі, хоч як крути, гармонійний look не вийде — а нам такий варіант не підходить!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...

У чому ключова різниця між літніми та осінніми джинсами і які джинси купити на літо, а які відкласти до осені

Напевно під час шопінгу у кожного виникало питання, чому джинси з літніх колекцій перекладають у розділ sale, а...