...

Лікар розповіла, скільки потрібно спати дорослим людям

Підпишіться на нас:

Лікарі попереджають: якщо людина не може заснути протягом двох чи трьох ночей поспіль, їй потрібно звертатися до фахівців.

Подробиці

Лікарка Катерина Серебренникова повідомила в інтерв’ю, скільки потрібно спати дорослим людям. За словами медика, як і у випадку з дітьми, дорослому організму теж потрібен денний відпочинок, хоч і не такий тривалий.

“Дорослим людям необхідно хоча б 20 хвилин тиші вдень і 7-8 годин сну вночі”, – уточнила Серебренникова.

Фахівець наголосила, що укладатися в ліжко увечері слід до настання опівночі, тобто до 24 години. Також лікар додала, що однієї безсонної ночі, якщо це вже сталося, боятися не потрібно, серйозної шкоди здоров’ю вона не завдасть. Нерідко буває так, що неможливість заснути або проспати вісім годин обумовлюється переживаннями або перенапругою. У цих випадках можуть допомагати існуючі практики засипання – наприклад, у вигляді дихальних вправ або занять спортом, що знижують рівень стресу. Також вирішенню проблеми сприяє акуратне проходження графіку сну: людина повинна лягати спати одночасно вечорами і прокидатися одночасно вранці щодня.

«Бесонні ночі – це нормально, якщо це не дві-три ночі поспіль чи більше. Якщо ви не спите кілька ночей поспіль, необхідно звертатися до лікаря», – наголосила Катерина Серебреннікова.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я