...
ГоловнаЛайфстайлЯк заготовити насіння баклажанів самостійно

Як заготовити насіння баклажанів самостійно

Підпишіться на нас:

Якщо протягом сезону відзначився сорт баклажанів, не обов’язково шукати такий самий у садівничих магазинах, можна заготовити насіння самим.

Подробиці

Процедура майже не відрізняється від того, як запасаються насінням огірків та помідорів наші бабусі та дідусі. Потрібно трохи терпіння.

Заготовляємо насіння баклажанів

  1. Потрібно вибрати овочі з найміцніших і найрозвиненіших кущів. Це мають бути плоди, що ростуть у нижній частині. Якщо овочі дозрівають, то потрібно провести підживлення (зола або комплексні добрива).
  2. Стиглі овочі залишають на дозарювання при кімнатній температурі. Процес може зайняти місяць і більше. Якщо овочі за цей час зав’януть і скривляться – не біда. Вони можуть навіть змінитись у кольорі, головне, щоб повністю дозріло насіння. Від цього залежить схожість.
  3. По готовності овоч розрізають уздовж і ложкою витягують насіння. Вони мають бути темними та твердими.
  4. Покладіть насіння в миску з холодною водою. Добре визрілі екземпляри підуть на дно, а порожні (непридатні для посадки) разом із залишками м’якоті залишаться на поверхні.
  5. Процідіть насінини через сито, промийте зріле насіння в холодній воді та відправляйте на просушування на тканинній серветці. Важливо, щоб це було тепле приміщення із гарною вентиляцією. Сушіння може зайняти 5-7 днів.

Після цього насіння залишиться скласти в паперовий конверт або мішечок з тканини. Зберігати їх потрібно в приміщенні при температурі повітря 10-18 градусів Цельсія та рівні вологості не вище 60%.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...