...
ГоловнаЛайфстайлЩо потрібно зробити восени, щоб газон навесні був зеленим

Що потрібно зробити восени, щоб газон навесні був зеленим

Підпишіться на нас:

Побачивши гарний газон на картинці або відеоролику, власники присадибних ділянок хочуть мати біля будинку таку ж красу. Але часто навесні газон виглядає зовсім непривабливо.

Подробиці

Із зимівлі газон виходить не в кращому стані. Якщо ви хочете, щоб ваш газон був як на картинці, то доглядати його доведеться, як це роблять фахівці. А вони уважно підходять до осіннього догляду.

Усунення лисин

Підготовка до зими починається ще серпні. У цей час необхідно підсіяти траву там, де вона пропала або витоптана. Можна підсівати навесні, але якщо зробити це в серпні, насіння проросте і вкоріниться, а навесні газон буде рівномірно покритий травою. Також ближче до осені птахам є чим харчуватися, а навесні вони голодні та можуть склювати насіння трави.

Вичісування

У вересні потрібно вичісувати газон. Починаючи з другого року, трава біля грунту згущується. Її потрібно вичісувати граблями. З цією метою підходять віялові граблі чи звичайні металеві. Але їх зуби мають бути закругленими, а не гострими, щоб не травмувалася коренева система трави.

Аерація

Після вичісування обов’язково проводиться аерація. З цією метою газон на 4-5 см проколюється вилами з тонкими зубчиками. Відстань між проколами має бути 7–10 сантиметрів.

Ще один варіант: зробити “сандалії” з дошки, в яку вбиваються довгі цвяхи. Вістря цвяхів має стирчати з «підошви» на 5-6 см. У таких «сандалях» треба ходити газоном, пробиваючи в ньому отвори.

Аерація необхідна, щоб до коріння трави надходив кисень. Особливо цього потребують старі газони, оскільки грунт з кожним роком стає все щільнішим.

Останній покос

Востаннє траву стрижуть за 2 тижні до настання стійких заморозків. Висота трави не має перевищувати 10 сантиметрів.

Підживлення

Одна з кращих схем осіннього підживлення: косіння – полив – підживлення – полив. Навіть якщо влітку ви удобрюєте газон рідше, починаючи з другої половини серпня підживлення краще збільшити, щоб на зимівлю трава не йшла виснаженою. Але якщо влітку газон потребував більше азотних добрив, то восени йому потрібен фосфор і калій. Ці елементи живлення дозволяють траві підготуватись до зими, розвинути кореневу систему, легше перенести несприятливі умови.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...