...
ГоловнаЛайфстайлЧи варто обрізати клематис восени

Чи варто обрізати клематис восени

Підпишіться на нас:

Клематис при правильному догляді може стати справжньою окрасою вашої присадибної ділянки.

У тому випадку, якщо ви хочете, щоб усипані квітами ліани радували око якомога довше, необхідно подбати, в тому числі і про обрізання рослини.

Подробиці

Перед тим як братися за секатор необхідно правильно визначити групу, до якої належить рослина.

В іншому випадку клематис точно не зможе подарувати вам насолоду від споглядання надзвичайно красивих квітів весь наступний сезон.

Отже, до групи А відносяться клематиси, квітки яких з’являються на пагонах минулого року. Період цвітіння таких рослин припадає на ранню весну. Якщо ви власник цього виду, обрізати клематис не потрібно зовсім.

Група Б представлена рослинами, квітки яких розпускаються як на минулорічних, так і нових пагонах. Такі клематиси зацвітають на початку весни та продовжують розпускати бутони до кінця літа. Вони потребують слабкого обрізання.

І, нарешті, в групі В можна зустріти рослини, квітучі тільки на нових пагонах. Вони радують бутонами з середини літа до середини першого осіннього місяця і вимагають практично прикореневу обрізку.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...