...
ГоловнаЛайфстайлЩо потрібно зробити в саду та городі для гарної зимівлі рослин

Що потрібно зробити в саду та городі для гарної зимівлі рослин

Підпишіться на нас:

Зима все ближче, а роботи у городників та садівників від цього менше не стає. Ще належить підготувати рослини до зимівлі, а це потрібно встигнути у вересні, жовтні.

Подробиці

Необхідно орієнтуватися на погодні умови та кліматичні особливості регіону. Заплануйте п’ять важливих справ.

1.Побілка

Стовбури дерев білять восени, а навесні лише оновлюють нанесений шар фарби. Так можна запобігти появі морозобоїн, а також уникнути згубного впливу температурних перепадів.

2.Перекопування

Пристовбурове коло під плодовими деревами перекопують вилами на глибину до 15-20 см, після чого грунт мульчують підготовленою тирсою компостом або торфом.

3.Посадка

Яблуні, груші, айву, глід та інші насіннєві потрібно встигнути посадити восени, причому за 15 днів до настання морозів. Обрізання проводять тільки санітарне, за винятком ягідників.

4.Обробка

Коли дерева скинуть листя, потрібно провести обробку розчином сечовини (500 г на 10 літрів води). Це необхідно з метою профілактики розвитку парші та інших грибкових захворювань. У городі в першій половині жовтня потрібно не забути забрати урожай білокачанної капусти, а також холодостійкі сорти ріпи, редьки, цибулі-порею та залишків зелені.

5.Компост та мульча

Здорові залишки рослинності з городу відправляють на компост або використовують як мульчу (наприклад, подрібнені стебла кукурудзи).

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...