...
ГоловнаКрасаКосметологи назвали 4 головні продукти, які провокують підшкірні прищі

Косметологи назвали 4 головні продукти, які провокують підшкірні прищі

Підпишіться на нас:

Звідки беруться підшкірні прищі, а головне — як їх позбутися? Косметологи в один голос твердять, що справа тут може бути не лише у помилках догляду, а й у нашому харчуванні. Давай розбиратись разом!

Що таке підшкірники

Підшкірні прищі являють собою закриті горбки, локалізовані на шкірі і складаються із суміші густого шкірного жиру більш відомого у професійній літературі як себум з ороговілих клітин.

Причина утворення їх полягає в закупорці волосяних фолікулів за допомогою порушення основної функції сальних залоз – виділяти жировий секрет або шкірне сало.

Через гіперактивність сальних шкіра стає жирною, а утворена суміш запального характеру не має можливості проникнути назовні. Так весь вміст залишається під шкірою.

Причини появи підшкірників

Підшкірники з’являються з різних причин: наприклад, через використання комедогенних тональних засобів на постійній основі, недостатнього очищення і відлущування шкіри або масажу обличчя з використанням масел.

Але все ж таки головний внесок для ідеальності шкіри, безумовно, вносить харчування. Так, іноді провокувати підшкірники можуть навіть цілком корисні продукти. Ось топ-4 таких «пожирачі» нашої краси!

Цукор та продукти з високим глікемічним індексом

Вечірні ритуали з поїданням тортиків, додавання різних соусів і заправок у салати, неконтрольоване вживання шоколадок і цукерок, сиропи до кави – це конвертується в моносахарид (глюкозу), потрапляє в кров і викликає різкий сплеск інсуліну.

За рахунок такого впливу збільшується виробництво шкірного сала, що сприяє закупорці пір. У той же час інсулін продукує ферменти, що прикріплюються до природного колагену шкіри через окислювальний процес, відомий як глікація.

В результаті окисного процесу колаген та еластин руйнуються, наближаючи появи перших ознак старіння, роблячи шкіру менш гладкою та пружною та провокуючи запалення. Глікація не лише погіршує зовнішній вигляд шкіри, а й посилює вже існуючі проблеми, наприклад, чорні крапки. До перерахованого вище можна додати, що надлишок цукру в раціоні в перспективі призведе до того, що організм виробить резистентність до інсуліну.

Які заходи необхідно застосувати в ситуації, що склалася? Мінімізувати цукор, замінити молочний шоколад тим, що містить від 80% какао-бобів, і почати самостійно готувати десерти. У такі страви можна додавати какао-порошок без цукру. Він не тільки дарує приємний смак, але і є чудовим джерелом клітковини.

Лактоза чи молочний цукор природного походження

Лактоза – один із складних цукрів, що міститься у молочній продукції. Процес розщеплення лактози здійснюється під час травлення за допомогою ферменту лактази, що секретується в тонкій кишці.

На жаль, у наш час практично 30-40% людей мають повну або часткову непереносимість лактози, що є причиною виникнення низки проблем: з кишечником, шкірою, набряками, хронічною втомою.

Однак повністю відмовлятися від молока та продуктів на основі його вмісту, якщо в цьому немає необхідності, не варто. Проведи експеримент: на деякий час виключи один продукт (сирники зі сметаною, сирні запіканки, молоко в каві — підставте те, що найбільше любиш) і поспостерігай, як поводитиметься шкіра без нього у своєму раціоні.

У будь-якому випадку можна знайти альтернативу: рослинне молоко, рослинний йогурт, тофу, козячий сир та багато іншого. При виборі рослинного молока звертай увагу на склад, оскільки 80% представленого рослинного молока в магазині містить цукор, борошно, стабілізатори та багато інших небезпечних речовин для організму.

Глютен

Глютен складається з двох білків – гліадин і глютенін – які надають тесту еластичність. Потрапляючи в кишечник, глютен обволікає його стінки та закупорює ворсинки, через які відбувається всмоктувальна здатність.

У яких випадках його слід виключити? Якщо у тебе є алергія на пшеницю, непереносимість глютену та синдром роздратованого кишечника. Спробуй обійтись без хліба, білої випічки, соусів, сосисок, ковбас. Всі ці продукти – потенційні розмножувачі підшкірних прищів.

Спортивне харчування

Здавалося б, у чому проявляється шкода цього продукту, адже протеїн – будівельний елемент нашого організму. Справа в тому, що він містить величезну дозу казеїну, який утворюється з казеїногену при коагуляції молока. А негативний вплив молочнокислих продуктів на нашу шкіру ми вже детально розібрали у другому пункті.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Стилісти пояснили, чому уникають безкоштовних шампунів у готелях

Незалежно від того, чи збираєтеся ви в подорож вихідного дня або тривалу відпустку, розмістити все необхідне у вашому...

Експерт розповіла, як включити оливкову олію до своєї б’юті-рутини

Експерт у галузі охорони здоров'я Кері Мадормо розповіла, як це зробити, порталу VeryWellHealth: «Оливкова олія багата на корисні вітаміни,...

Як влітку приховати крупні руки: ідеї, щоб стильно обіграти фігуру

«Правильний» фасон одягу здатний багато на що. Давай використовувати це з розумом! Не хвилюйся, якщо не встигла привести фігуру...

Як зберегти приємний запах без духів і дезодорантів: 5 б’юті-звичок для поліпшення аромату тіла

У літню спеку питання про природні запахи тіла актуальне як ніколи. Звичайно, дезодоранти, місти та інші засоби допомагають...