...
ГоловнаЛайфстайлВрожаний фінал року: що треба зробити до кінця осені

Врожаний фінал року: що треба зробити до кінця осені

Підпишіться на нас:

Осінь для багатьох дачників є навіть активнішим сезоном, ніж літо, коли треба вирощувати врожай. Збір результатів роботи, обробка, відправка на зберігання та підготовка ділянки до зими потребує багато сил та часу.

Осінні місяці потрібні для наступних справ:

  1. Збір моркви. Витягнути з грядки врожай просто. А далі треба очистити від залишків землі, відірвати бадилля та помістити її в ящики з трохи вологим піском та поставити до льоху.
  2. Капуста та цибуля. До пізньої осені потрібно встигнути зібрати врожай червоної та савойської капусти. Зокрема, це треба зробити і з цибулею та салатом.
  3. Насіння календули. Якщо вона росте у вас на ділянці, не забудьте зібрати насіння. Подивіться, які квітки вже сухі. Насіння зберігають в скляних банках.
  4. Горіхи. Зібрані волоські горіхи також потребують вашої уваги. Їх треба очистити від зеленої шкірки, якщо така є. Потім їх треба просушити та перемістити на зберігання. Періодично їх перегортайте, щоб не було плісняви. Приміщення повинно мати нормальну циркуляцію повітря.
  5. Підготовка ґрунту. Потрібно перекопати грядки. Це треба встигнути зробити до перших холодних ночей.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...