...

Що обов’язково потрібно зробити з обліпихою восени і від чого варто відмовитись, щоб не залишитися без ягід

Підпишіться на нас:

Кущі обліпихи потребують догляду з приходом осені, коли збирання врожаю закінчено.

У цей період варто згадати, що коренева система куща страждає через щільний ґрунт – так рослина отримує менше поживних речовин, повітря та води.

Подробиці

Щоб запобігти можливим проблемам, необхідно провести акуратне і не глибоке розпушування. Найкраще для цих цілей підійде звичайна сапка.

Запорука майбутнього врожаю – осіння підгодівля. Для того щоб удобрити ґрунт, підійдуть як спеціальні готові мінеральні підживлення, так і народні засоби у вигляді попелу чи перегною.

Пам’ятайте: використовувати попіл можна у кількості, що не перевищує 2-3 жменьки на 1 рослину раз на два роки. Перегній вносять не частіше ніж один раз на 3-4 роки.

Також пам’ятайте про те, що обліпиха не любить кислий ґрунт. Для зниження цього показника використовують доломітове борошно, крейду, попіл або вапно, які додають у процесі перекопування або розпушування.

Нарешті, слід сказати і про помилку, якої за незнанням припускаються багато дачників, а саме обрізування.

Цю процедуру варто відкласти до весни, оскільки зрізи та спили можуть не затягнутися до настання морозів, що призведе до загибелі всієї рослини.

Восени можна зрізати лише хворі гілки. Рани слід обробити антисептиком, а після того як вони підсохнуть, обробити садовим варом.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я