...

Як носити шкіряну куртку, якщо тобі за 50: поради стилістів

Підпишіться на нас:

З віком ми стаємо впевненішими у своєму особистому стилі, починаючи розуміти, що нам іде, а що — ні.

Але є предмети гардеробу, які можуть збентежити навіть найсміливішу жінку, і шкіряна куртка — один із них. Ось кілька порад стилістів, які допоможуть тобі зрозуміти, як правильно її стилізувати, щоб вбрання стало ідеальним.

Вибирай класичний крій…

Якщо ти давно не носила шкіряну куртку, то краще зупинитись на чомусь простому. «Зверніть увагу на позачасові стилі піджака чи бомбера, щоб мінімізувати вплив швидкої моди. Це допоможе вам вибрати універсальну куртку, яку легко можна поєднувати з іншими речами», — радить стилістка Елізабет Косич.

З нею згодна стилістка Тара Уест: «Шкіряний піджак дозволить створити елегантний образ, підкреслить вигини фігури і надасть необхідної форми плечам. Носіть його з шовковою блузкою, коли йдете в офіс, або білою футболкою, якщо вам потрібно створити стильний повсякденний образ».

…або куртку до середини стегна

На думку стилістки та персонального шоппера Еллі МакКенни, така довжина дозволяє «невимушено грати зі шкірою», адже модель до середини стегна з акцентом на талії можна додавати в «якості шикарного завершального штриха» до безлічі нарядів – від суконь і до джинсів.

Знайди «свій чорний»

Шкіряна куртка не обов’язково має бути чорною або коричневою – стилістка Ліана Чаулі радить знайти свій фірмовий колір. «Візьміть відтінок своїх очей чи волосся та й зробіть його настільки глибоким, наскільки зможете. Подумайте про бордовий, темно-синій, шоколадно-коричневий або смарагдово-зелений — “свій” колір підкреслить ваші риси обличчя і не створить складнощів у стилі», — каже Ліана.

Вибирай матову шкіру

Косич вважає це маленьким, але важливим нюансом: вона рекомендує вибирати матову шкіру. «Блискучі матеріали наголошують на складках, тонких зморшках і пігментних плямах, які нерідко з’являються з віком», — пояснює вона. Чаулі рекомендує звернути увагу на замшу – така текстура пом’якшує річ, одночасно залишаючи її позачасовою.

Обидві стилістки сходяться на думці, що найкращий спосіб вибрати шкіряну куртку — приміряти кілька. Якщо тобі потрібен був привід витратити півдня на шопінг, то ось він: пройдися по магазинах, знайди річ, що ідеально підходить, а потім використовуй обновку для створення шикарних багатошарових образів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я